Még a Miskolc Holding is támogatja a tanársztrájkot

Nem maradnak program nélkül a miskolci diákok a tanársztrájk zárónapján

Állatkerti programokkal, és más hasznos időtöltéssel is várja Miskolc város a diákokat a zavartalanabb pedagógussztrájk érdekében, jelentette be a városvezetés.

Aktív időtöltéssel, például állatkerti programokkal is segíti Miskolc város önkormányzata és a városi Miskolc Holding Zrt. a diákok aktív kikapcsolódását, amíg a pedagógussztrájk miatt egyes órák elmaradnak. Veres Pál, Miskolc független polgármestere mindezt azután jelentette be, hogy a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség is megkereste a városvezetést azt kérve tőlük, diákprogramokkal segítsék a sztrájkoló tanárokat.

Így tehát január 31-én ingyenesen látogatható lesz a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, ahol zoopedagógus vezetésével programok is lesznek. Ugyanígy ingyenes lesz a belépés a városi Herman Ottó Múzeumba és igény esetén a Miskolci Galériába is. „A CINE-MIS Kft, amely a miskolci művészmozikat üzemelteti, ugyancsak ingyenes filmezést szervez, a MiReHu Nonprofit Kft-nél a cég interaktív oktatóterme, a MIKOM Nonprofit Kft-nél pedig a Miskolc Televízió, a minap.hu és a Miskolci Napló szerkesztősége nyitja meg előttük kapuit” – közölte az önkormányzat.

De készül könyvtárbejárással a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát tartanak majd, az MVK Zrt. pedig a buszokat is megmutatja a diákoknak.