„A Porschét azt elvitték.”  „Elvitték… nagyon kedvesek” – válaszolja Völner

Blikk hétfőn publikált több hangfelvételt a Völner-Schadl-ügy leghallgatási anyagai közül. Ezek között van olyan, amit írott formában a 444-en már részletesen bemutattunk – de most meg is lehet hallgatni például azt, hogyan kérte Schadl György azt intézőjét „egy hármas meg valami normális pia” beszerzésére.

És van eddig nem ismert beszélgetés is, például az, ami Völner Pál és felesége között zajlott akkor, amikor már zajlott a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait. A lehallgatott telefonbeszélgetésben Völner Pál felesége azt mondja:

„A Porschét azt elvitték.”

„Elvitték… nagyon kedvesek” – válaszolja az államtitkár.

„Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” – mondja Völner felesége, mire Völner azt válaszolja:

„Lehet, hogy fogok is.”

„Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!” – mondja a felesége.

Ezután így folytatják:

Völner: Csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert… De azért elég kellemetlen lesz.

Völner felesége: Meg figyelj, elmennek a büdös picsába. Tehát a választásoknál nem szóltak semmit.

Völner: Meg a családomat hagyják.

Völner felesége: Így van. Úgyhogy innentől kezdve neked aztán tök mindegy, hogy ki borul, meg ki nem borul.

Az ügyészség októberben 8 év börtönt kér Völner Pálra. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki cserébe Schadl érdekében gyakorolta a befolyását a végrehajtók kinevezésekor.

Fotó: Archív