37-es korlátozás.  Kivétel, ahol a zenélő út van, hiszen ez 80 kilométer/órás sebesség mellett szól optimálisan

Mi az oka annak, hogy az új szakaszon gyakorlatilag végig 70 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben – ez alól csak az a szakasz kivétel, ahol a zenélő út van, hiszen ez 80 kilométer/órás sebesség mellett szól optimálisan, illetve a bekecsi körforgalom és Szerencs közötti, Szerencs irányában lévő részen nincs lekorlátozva a sebesség.

Nem értik az olvasók

„Értelmetlenül állok egy nemrégiben átadott útszakasz (Gesztely – Szerencs) 37-es, főútvonal miatt. Ugyanis Gesztely-Miskolc szakaszon 90, illetve 110 a megengedett legnagyobb közlekedési sebesség. A Gesztely -Szerencsi szakaszon pedig, 20 km-en át, csupán 70-nel lehet közlekedni… A régi útszakaszon 90-nel lehetett haladni, ehhez képest dupla sávos lett, és csak 70-nel lehet használni… Ráadásul, mindezt kihasználva, rendőrségi trafik mérik az autók sebességét, mivel főútvonal, sokan beleszaladnak, hogy átlépik a 70-es sebességhatárt” – írta egyik olvasónk portálunknak.

Egy másik szintén arról írt, hogy egy hét alatt háromszor közlekedett az érintett útszakaszon és mindhárom alkalommal mértek, egyszer fix helyről, kétszer pedig a jelzés nélküli autóból. Ráadásul mivel első alkalommal közlekedett arra, amikor a fix trafipaxos autó volt kint annyira nem számított a 70-es táblára, hogy bele is szaladt a mérésbe, így vélhetően megkapja élete első gyorshajtós csekkjét.

A boon.hu utánajárt és megtudta.

Továbbra is munkaterület  a 37-es ezen szakasza.

Fotó: NIF