Leszarházizta és lefasisztázta Putyint és Lukasenkót az orosz női válogatott futballista

Azután, hogy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök december 19-én Minszkben találkozott orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, azzal „viccelődött”, hogy mint mindenki tudja, ő és kollégája is „toxikus agresszorok”.

„Mi ketten társagresszorok vagyunk, a legkárosabb és legmérgezőbb emberek ezen a bolygón. Csak abban volt vitánk, hogy ki az első. Vlagyimir Vlagyimirovics szerint én. Én kezdtem azt gondolni, hogy ő. Végül úgy döntöttünk, hogy mindketten egyformán azok vagyunk.”– elmélkedett Lukasenko.

photo_camera Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko Minszkben, 2022. december 19-én Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE/Anadolu Agency via AFP

Nagyezsda Karpova, az orosz női válogatott labdarúgója ezek után megszólította a két diktátort az Instagramján, leszarházizva és lefasisztázva őket posztjában. Azt írta, hogy Putyin és Lukasenko, akik népirtást követnek el Ukrajnában, nemhogy mérgezőek, hanem rohadt fasiszták, akiknek régóta nincs helyük a modern világban, és csak remélni lehet, hogy megkapják, amit érdemelnek.

photo_camera Nagyezsda Karpova (balra) Fotó: MIKE KIREEV/NurPhoto via AFP

Karpova egy sztorit is posztolt „Fuck Putler, fuck war” felirattal.

A 27 éves labdarúgó a spanyol Espanyolban játszik, és azon orosz sportolónők közé tartozik, akik nyíltan felszólaltak Ukrajna orosz megszállása ellen. Karpova rendszeresen tesz közzé háborúellenes posztokat az Instagramján. (via Meduza)https://444.hu/2022/12/20/leszarhazizta-es-lefasisztazta-putyint-es-lukasenkot-az-orosz-noi-valogatott-futballista