Szántó Rita, a városháza szóvivője segítséget ígér. Egy bedobott tűzijáték okozott tüzet szilveszter este Miskolcon

A lakás teljesen kiégett. Egy édesanya lakott ott 3 gyermekével, akik a tűz ideje alatt nem voltak otthon. A lépcsőház vasárnap is füstszagú, helyenként koromfekete.

A fölöttük lakóknál kitörték az ablakot a tűzoltók. Ez a rendes eljárás, hiszen este fél 8 után nem kockáztathatják meg, hogy egy ekkora füstben valaki ottmarad, ahol nem reagáltak a füstben érintettek, ott így mentettek a tűzoltók. – Még most jöttünk haza, mert éjszaka nem maradhattunk itt – mondta Kozma Edina, aki családjával együtt nem sokkal a lángok kitörése után ért haza még szombaton este. A gyerekei a Facebookon látták meg, hogy ég az alattuk lakó otthona. – Azonnal hívtak minket telefonon, de akkor már itt voltunk. A harmadikon, alattunk az erkély gyulladt ki, most pedig mindenhol áll a korom. Fűtés és meleg víz sincs, csak áram van, szellőztetünk és a takarítunk – tette hozzá a családanya, akik az elkövetkező napokban – sok érintettel közösen – a biztosítóval is felveszi majd a kapcsolatot.

A város is segít

– Egyelőre az érintett család még nem kért segítséget a városházától, de a családsegítőn keresztül hétfőn felveszik velük hivatalosan is kapcsolatot – nyilatkozta  Szántó Rita, a városháza szóvivője.

boon.hu