Skip to content

Szodoma és Gomorra után jött Auschwitz és a Gulag, most pedig Aleppo vagy Bucsa

Szodoma és Gomorra után jött Auschwitz és a Gulag, most pedig Aleppo vagy Bucsa

 

Az evangélikusok elnök-püspöke szerint Karácsony egy új kezdet ünnepe. Balog Zoltán, Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke ünnepi istentiszteletén pedig úgy fogalmazott: Jézus úgy van jelen, hogy győzelme mindenki győzelme lehet, az igazsága mindenkit szabaddá tehet.

Ádám isten ellen lázadt, fia, Káin pedig meggyilkolta saját testvérét. Ha megromlik az istennel való viszony, akkor megromlik az emberek egymás közti viszonya, az isten iránti bizalmatlanság az emberek közötti féltékenységet eredményezi – mondta Fabiny Tamás (címlapképünkön). Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján vasárnap a budavári evangélikus templomban, ünnepi istentiszteleten.

Fabiny hozzátette: az ádámi történet folytatódott; jött Szodoma és Gomora, a kőbalta, a fokos, a harci szekér, Auschwitz és a Gulag, a 21. században pedig Aleppo vagy Bucsa. Mind-mind az égre kiált kegyelemért, irgalomért, hogy az ádámi történet szakadjon meg, és kezdődjön el egy új, a krisztusi – mondta.

Az elnök-püspök szerint, amit Ádám elrontott, azt isten jóváteszi Jézus Krisztus születésén keresztül. Isten karácsonykor új történetet kezdett, lehetőséget kínál a megmenekülésre, megtérésre, az új életre – jelentette ki.

„Hiszem, hogy isten újat akar és újat tud kezdeni általunk is. Karácsony ennek az új kezdetnek az ünnepe” – fogalmazott.

A Hold utcai református templomban tartott ünnepi istentiszteletet Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük