Miskolci kama. Ők a Falábúak csapattal mérkőztek meg…

A KAMA-MÉTA NETWORK projekt célja a kama, és az ahhoz hasonló városi-népi – régi vagy akár újabb – csapatjátékok gyűjtése és a partnerekkel való megismertetése volt. A zárókonferencián elsősorban a szakmai munka bemutatása került fókuszba.

Ezt követően egy alkalmi kiállítást nyitottunk meg: a kama játék szabályait, történetét és érdekességeit, illetve magát az Erasmus+ Sport projektet bemutatva.

Végül következhetett a sportprogram, mely egy hatcsapatos kamakupából és egy további izgalmas csapatjáték bemutatásából állt.

Az egyik csoportban az ifi kamakupa győztese, a waldorfos Gems csapat lett a kiemelt, ők a Falábúak csapattal és a szervező Zöld Meteorral mérkőztek meg. A másik csoportban a legutóbbi lengyelországi kupa győztese, a Rozsnyó nevű csapat találkozott a lengyel Polacy és a Kamállak (Zöld Meteor Ifi) csapatokkal. Többnyire szoros és fordulatos mérkőzések követték egymást. A kieséses szakaszban az egyik elődöntő aranykamával dőlt el!

A szintén izgalmas és szoros helyosztók (bronzmeccs, és döntő) után a Zöld Meteor és a Polacy vívott egymással egy barátságos kamamérkőzést, mely 4:4-re végződött (kamaarány: 8:4). Végül egy másik, Bábuűzés nevű csapatjáték következett.

Projekt:

KAMA-MÉTA-NETWORK – KÖZÖSSÉGI ÉS NÉPI CSAPATJÁTÉKOK (622891-EPP-1-2020-1-HU-SPO-SSCP)
ERASMUS SPORT SMALL COLLABORATIVE PARTNESHIP PROGRAM 2021-2022.

 

PARTNERSÉG:

Projektvezető szervezet:

Zöld Meteor Kama Testgyakorló- és Túra Egyesület

Partnerek:

Gymnasium Pavla Jozefa Šafárika (Rozsnyó, Szlovákia)

Borókagyökér Egyesület (Szatmárnémeti, Románia)

Stowarzyszenie „Porozumienie Wschód – Zachód” (Wroclav. Lengyelország)

Együttműködő:

Észak-Keleti Átjáró Egyesület

 

www.kamaprojekt.hu

image.jpeg

image.jpeg