Skip to content

Hiába ígérte Orbán, pénzhiány miatt nem lesz állami ingyenes külföldi nyelvtanulás

Hiába vár 140 ezer diák az Orbán Viktor által már 2019-ben ígért külföldi nyelvtanulási lehetőségre. Minden adott lenne a program indítására, de a háború és a brüsszeli szankciók a kormány szerint közbeszóltak. Valójában elismerték, hogy a program azért nem indul, mert nincs rá pénz.

A tesztfázis sikeres volt, mégsem indulhat el a jövőben a már így is halasztott, államilag finanszírozott külföldi nyelvtanulási program diákoknak, mert egyszerűen nincsen rá pénz a költségvetésben – ismerte el Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában, amit Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdésére adott. Ennek lényege:

mindent előkészítettek, teszteltek, a szakmai feltétek is adottak ahhoz, hogy elinduljon a magyar diákoknak kéthetes, külföldi nyelvtanulást biztosító program, csak pénz nincs rá.

„A Külföldi Nyelvtanulási Program egy népszerű, ugyanakkor egyedi, hazai költségvetési forrásból megvalósuló, szakmailag megalapozott pályázati konstrukció. A sikeres lebonyolításhoz szükséges együttműködési megállapodások aláírásra kerültek, 2022-ben befejeződött a pályázati rendszer tesztelése, a célországi nyelviskolák rendelkezésre állnak” – kezdi optimistán válaszát az államtitkár.

Rétvári Bence államtitkár
© Túry Gergely

Csakhogy úgy folytatja: „a koronavírus-járvány kirobbanásával a program elindítása halasztásra került”. Aztán jön a még rosszabb hír: „a szomszédunkban dúló háború és a háborúra adott elhibázott brüsszeli szankciók nehézségeket eredményeztek valamennyi EU-s országban,

ennek következtében döntött a kormány a program ismételt elhalasztásáról”.https://hvg.hu/itthon/20221223_Hiaba_igerte_Orban_penzhiany_miatt_nem_lesz_allami_ingyenes_kulfoldi_nyelvtanulas



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2022.12.24. 07:21

    orbán honecker

  2. Névtelen
    2022.12.24. 22:03

    Szerintem 400 millióból olyan ösztöndíjprogramot lehetett volna csinálni, hogy az hét nyelven beszél:
    https://telex.hu/belfold/2022/12/24/400-millio-forintba-kerult-eddig-a-sosem-hasznalt-lelegeztetogepek-raktarozasa
    Csak akkor nem a haverok zsebébe ment volna ez a pénz, hanem 140 ezer diák kapta volna meg a nyelvtanulására…

    • Névtelen
      2022.12.25. 15:45

      Lám milyen a magyar ellenzék, a dollárbalfaszkalapoldal?
      – Ha lát valami szart, azonnal le a cipőt és hosszas nyáladzás után addig tapicskolja, amíg hígfos nem lesz, azt pedig élvezettel nyalogatja.
      – Ha valahol virágillatot érez, azonnal körbenéz, keresi, hogy hol a koporsó.
      Egyébként köszönd a kilóra megvett, megvesztegetett brüsszeli bürokratáknak, az ostoba szankciózásuknak, a demokráciaexportőr usákoknak, a kínai gyártmányú covidnak, a mocskospofájú, felcukkolt, követelőző Ripacsszkíjnak, és úgy általában az előzőek által előidézett energia- és általános világválságnak.
      És ezek okán még örülj, hogy lyuk van a seggeden, hiszen ha nem a cia-pénzelte telexből tájékozódnál, tudhatnád, hogy sok országban még azt is betömi a liberális-demokrata lófasz! 😛

      • Névtelen
        2022.12.25. 19:27

        Én rubelorbánnak köszönöm a hazai 22,5%-os inflációt (miközben az EU-ban csak 12%-os), és a 400 Ft-os euróárfolyamot (miközben az EU-ban stabil az euró-árfolyam), hiszen tőlünk nyugatra mennyivel rosszabbul élnek mint mi, pedig az ő közelükben nincs is háború.

        • Névtelen
          2022.12.26. 14:49

          Ha kihúzod a fejed a telex-444-stb. seggéből, megláthatod a valóságot.
          Ukrajnában pedig 0% az infláció, ott a helyed. 🙂

          • Névtelen
            2022.12.26. 17:46

            Ezek szerint itthon nincs 22,5%-os infláció, 44%-os élelmiszerinfláció, általános forintgyengülés?
            Ez lenne a mai rubelfideszes „valóság”? A teljesen nyilvánvaló és nap mint nap tapasztalt tények tagadása?

          • Névtelen
            2022.12.26. 21:17

            Hát éppen ez az! Csak az nem látja a valóságot, aki egész nap Orbán ánuszát tisztogatja szorgalmas nyelvcsapásokkal!

          • Névtelen
            2022.12.27. 05:46

            MI az hogy ott a helyem?Én innen járok át hozzátok szavazni ,hogy mág jó sokáig maradjon nektek orbán…És a legszebb ,hogy mindezt a ti pénzeteken teszem magyar „Testvér”…:):):)Lassan Banglades is elhúz mellettetek…:):):)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük