Birkózószőnyegen alakult meg a fideszes kalifátus

Lezárt tartalom a Kör tagjainakPUBLICISZTIKA

2021 december 14., 12:55
comments8

A Németh Szilárd Fidesz-alelnök által összehozott kaukázusi magyar muszlim birkózóválogatott címerére egy szó van hímezve: KÉPMUTATÁS.

***

Újabb remek igazolásról adott hírt a keddi sportújság: a magyar szabadfogású birkózóválogatott új tagja a 2018-ben Európa-bajnok Vlagyiszlav Bajcajev.

Az észak-oszétiai muszlim digor kisebbségbe tartozó, 31 éves sportolót úgy igazolták le a magyar válogatottba, hogy nemhogy nem élt vagy versenyzett soha Magyarországon, de még maga az új szövetségi kapitány se találkozott vele soha, egyszer sem.

Ezt maga Bánkuti Zsolt mesélte el a friss Sportban, a következőképpen:

“Bajcajev ezen a héten érkezik hozzánk Tatára, ott megismerkedhetünk vele, és felmérjük, milyen állapotban van.”

Bármilyen bizarrnak tűnhet egy ilyen honosítás a NER-korszak magyar birkózósportjában járatlanok szemében, Bajcajev nem úgynevezett első fecske. Sőt. Ő lesz a negyedik az utóbbi pár évben a Kaukázusból honosított magyar válogatott szabadfogású birkózók, Halidov Gamzatgadzsi, Muszukajev Iszmail és Kuramagomedov Murad után.

Hogy miért pont az Észak-Kaukázusból vásárolják össze a válogatottat, amióta a Fidesz-alelnök Németh Szilárd a birkózószövetség elnöke?

Innentől a cikk csak a Kör tagjainak olvasható.

Arrafelé a birkózás a legnépszerűbb sport, nálunk elképzelhetetlen mértékben, így rengeteg a versenyző, akik közül, hiába jók, csak nagyon kevesen férnek be az orosz válogatottba. Losonczi Ottó, az ESMTK birkózószakosztályának elnöke két évvel ezelőtt, amikor a nagy honosítási hullám indult, így festette le a helyzetet:https://444.hu/2021/12/14/birkozoszonyegen-alakult-meg-a-fideszes-kalifatus