A múlt köde. 2022.01.01. , Szelim született elsőnek. Miskolci az új év első kisbabája

Miskolcon született az új év első kisbabája  Frissítve!

Az újév első kisbabája Miskolcon, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban éjfél után 4 perccel született.

Ez nem verseny, de évről évre nagy érdeklődéssel várja az ország, hogy hol és mikor születik meg az új év első kisbabája? Idén megyeszékhelyünk, Miskolc lett a nyertes. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban éjfél után négy perccel született egy kisfiú, 4030 grammos súllyal és 55 centiméteres testhosszal. Az újszülöttnek szülei a Szelim nevet adták, amely héber eredetű arab névből származik, jelentése: ép, sértetlen, biztonságban lévő. Névnapja szeptember 28-án van. A kisfiú spontán szüléssel jött a világra, az édesanyának ő a negyedik gyermeke.

 

Dr. Nagy Gábor a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály vezetője elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy 2022-ben az ország első újszülöttje itt „látta meg a napvilágot”. A Miskolc környékén lakó, vajúdó édesanyát mentő hozta be a kórházba, nulla óra egy perckor került felvételre az osztályon és nulla óra négy perckor már világra is jött a baba. Zavartalan, eseménytelen szülés volt. A kisbaba és édesanyja jól vannak, együtt töltötték az éjszakát.”