Cégek és magánszemélyek fogtak össze, hogy segítsék a Szimbiózis Alapítvány.

z adományokból befolyt összeg már lehetővé tesz olyan beruházásokat, amelyek a jövőben az energia- és költséghatékony működést biztosítják. Az elmúlt hónapokban 28,5 millió forint gyűlt össze a szervezet bankszámláján, melyet nagylelkű adományozók támogatásként küldtek. Emellett 3,8 millió forint folyt be különböző eszközök és állatok értékesítéséből.

Nagyon hálásak

– Hihetetlen jó érzés megtapasztalni azt az összefogást, ami az elmúlt hetekben kibontakozott – mondta Jakubinyi László a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Cégek és magánszemélyek egyaránt adományoztak alapítványunknak. Volt, aki 2 ezer forintot küldött, más 500 ezer forintot, de a legapróbb segítség is számít, és végtelenül hálásak vagyunk érte. Az utalás mellé egy-egy üzenet is írtak, ami külön szívet melengető. Például, hogy fontos munkát végzünk, ne adjuk fel, vagy éppen azt, hogy tőlünk jobb a világ” Ahogy arról korábban már beszámoltunk az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állította. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, emiatt pedig drasztikus lépésekre kényszerült a szervezet. Fatüzelésű kazánokat és cserépkályhát építettek be több épületükbe is. Időszakosan bezárt a Baráthegyi panzió és a lekvárüzem, kapacitást csökkentettek a sajtmanufaktúrában, szünetelnek a turisztikai szolgáltatások, összeköltöztek egységek, eszköz- és állatállományuk egy részét is értékesítették.

Az összegyűlt pénzből újraindulhattak az iskolajáratok, így a fogyatékossággal élő gyerekek egy nap kihagyással ismét eljuthatnak az otthonunkból az iskolába és onnan haza, vidéki településekről a megyeszékhelyre. A szolgáltatást így januárban is tudja biztosítani a rászoruló gyerekeknek az alapítvány. A Szent Mihály Házban elindult az alternatív faelgázosító kazánház gépészeti munkája, kedden érkezik a kazán, így hamarosan itt beindulhat a fatüzelés.

boon.hu