Jakab az ufók pártján is maradhatna

„Kezdjük ott, hogy nehéz lehet Jakab Péternek lenni. A pártelnöki csillogás után elviselnie a »kutyát nem érdekel, amit mondok« sanyarúságát, ez bizony tényleg nem lehet könnyű feladat. Ahogy hirdeti magát, nevezetesen, hogy ő »marad a nép pártján« nos, ezzel az erővel az ufók pártján is maradhatna, hiszen eddig, se a népet, se az ufókat nem láttuk kapával és kaszával felsorakozni mögötte.

Lefrissebb videós vagdalkozásában – kivételesen krumpliszsák, parizer és Piros Arany nélkül – állít dolgokat, no nem úgy, mint Gréczy Zsolt – de azért az igazság kedvéért, noha nem éri meg, hogy bárki is foglalkozzon személyével, mégsem hagyhatom szó nélkül a »nép pártján« álló nagyvezír bizonyos állításait.

Kezdjük ott, hogy Jakab szerint 2023-tól 14 % a nyugdíjemelés mértéke. Lehet, hogy általánosban csak 14-ig jutott a számolásban, de Magyarország kormánya 2023-tól 15% -kal emeli az idősek járandóságát. Remélem, hogy talán Jakab Péter is belátja a »sok kicsi sokra megy« nem elhanyagolható bölcsességét.

Ez csak a kisebb bajom Jakab videós cicavíziójával. Ami egy kicsit részletesebb elemzést követel, az a kormányzópárt démonjait illeti. Jakab szerint »a kormány ellenségeket gyárt maga körül, majd eljátssza, hogy megvéd mindenkit a maga gerjesztette démonizált ellenségektől«.

Lehet, hogy elkeserítem a nép pártján álló nagyvezírt, de okfejtése szerény véleményem szerint már a kiindulópont pillanatában is sántít. A Fidesz a magyarok érdekét szem előtt tartó politikájához nem szükséges ellenségeket gyártani, azok saját jogukon, öröktől léteznek idehaza és a határainkon túl egyaránt. A kormányzópárt nem eljátssza, hogy ezektől a kormányváltásra ácsingózó bel – és külhoni szervezetektől a végsőkig megpróbál megvédeni bennünket magyarokat, hanem valós időben, valós tettekkel tesz azért, hogy Magyarország ne a »Merjünk kicsik lenni« jegyében legyen kapcarongya a képesség nélküli hazai és a temérdek »mikróadománya« által befolyásolásra igen-igen képességes nyugati agytrösztök utasításainak, nagyképű ajánlásainak.

Ha már a démonokat szóba hozta Jakab Péter, szerencsésebb volna, ha saját démonjaitól is képes lenne szabadulni, mert attól, hogy világmegváltó demagógiája hamvába holt üzeneteinek naponta kiadja az ukázt, hogy »Fel! Támadunk!«, ettől még önmaga »tényezőként« való politikai feltámadása sajna, de olyan messze van, mint a hasonló, mélyrepüléses »karriert« befutó Fekete Győr András és Gelencsér Ferenc »államférfiúként« történő bármikori minősítése.”https://mandiner.hu/cikk/20221219_bognar_zsolt_belfold_jakab_peter_velemeny