A honvédségi Falcon Katarba repült, majd később két magángép is követte

Reggel Katarba repült a honvédség magángépe – vette észre a 24.hu. Katarban focivébé van, ráadásul az már korábban kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalos rá – méghozzá a legnagyobb meccsekre: a két elődöntőt, a bronzmérkőzést, illetve a döntőt nézheti meg a helyszínen. Az első elődöntőt, az Argentína-Horvátország mérkőzést ráadásul kedden tartják.

A nyilvános repüléskövető adatbázisok szerint a gép a honvédség Falcon 7x típusú repülője volt. A repülőn azonban maga Orbán nem lehetett rajta, méghozzá azért nem, mert annak hajnali, kecskeméti indulásakor a miniszterelnök még Budapesten volt. Ezt onnan tudjuk, hogy misén vett részt, ami után a Telex próbált tőle kérdezni.

A Falcont reggel kilenc óra után, negyedórás eltéréssel két magángép követte Dohába, mindkettő az OTP érdekeltségébe tartozik, az OTP-t pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor vezeti. A két magángép hétfőn ért vissza Üzbegisztánból, ahol az OTP az ország ötödik legnagyobb bankjának felvásárlását írta alá.

Orbán egyébként saját Twitter oldalán már hétfőn összekapcsolta Üzbegisztánt Katarral. Azt írta: „a helyi bajnokságról a vébére! Gratulálok az OTP-nek az első Európán kívüli bankjához!”