Tél tábornok. Háromhuta elesett. Hello bazmegye

Nehezen megközelíthető Háromhuta

Nincs áram, internet és a mobilhálózat is akadozik.

A havas és szeles időjárás miatt Háromhután reggel óta nincs áram, és akadozik a mobiltelefon, valamint internetszolgáltatás is

– olvasható a település közösségi oldalán. Mint írták, emellett nehézzé vált a település megközelítése is, a csúszós utak és a kidőlt fák miatt.

A katasztrófavédelmet és a közútkezelőt, valamint az áramszolgáltatót értesítették a kialakult helyzetről, akik megkezdték a hibák elhárítását. A tíz órakor kapott tájékoztatás szerint az áramszolgáltatás helyreállítása legalább még 4-5 órát fog igénybe venni, a mobiltelefon és internetszolgáltatás pedig csak ezt követően állhat majd helyre. A közútkezelő Regéc felől nem tudta megközelíteni a települést a kidőlt fák miatt, így Óhuta, Középhuta és Újhuta útjainak takarítása egyelőre még nem volt lehetséges. A közútkezelő sátoraljaújhelyi kirendeltsége Erdőhorváti felől megkezdte az utak takarítását, de várhatóan még ez is időt vesz igénybe, így Erdőhorváti felől is nehézségekbe ütközhetnek a közlekedők.

Az önkormányzat mindenkit türelemre és fokozott óvatosságra kér az utakon és otthon is. Arra kérték a helyi lakosságot, hogy akinek lehetősége van rá, látogassa meg az idősebb lakosokat, és segítsen nekik a járdák síkosságmentesítésében, fa behordásában.