Mi a tanácsotok annak, aki a ti cipőtökben szeretne járni?

Egészen egyszerűen az, hogy ne várjon a tökéletes pillanatra, csak induljon útnak. z élet és a világ pedig mindig közbeszól. El kell tervezni, aztán a tervet kivitelezni. Nekünk komoly karrier lehetőségekre, és egy kényelmes otthonra kellett ránéznünk, és azt mondani, hogy mi mást akarunk, másra vágyunk.

Ami a logisztikai részt illeti, nem kell túl sokat előre szervezni, ezt mi is időközben tanultuk meg. Az első utunkat Dél-Amerikába így visszanézve nagyon túlgondoltuk. Idő és tapasztalat kell hozzá, hogy határozottan, a világra nyitottan útnak tudjunk indulni. Ezért választottuk a Plan Pack Travel Repeat nevet, mert lényegében ilyen egyszerűen le lehet bontani a folyamatot.

PLAN PACK TRAVEL REPEAT BLOG

Ha praktikai dolgot kéne sorolni, azt mondanánk, hogy hosszabb utat pár hétnél tovább előre nem érdemes részletesen megtervezni, csupán nagy vonalakban. Fontos felkészülni arra is, hogy bár az internet egy csodálatos dolog, ami nagyon sok hasznos infóval szolgál, de minél messzebb megyünk a nyugati civilizációtól, annál kevésbé megbízható az interneten talált információ. Ha valaki el szeretne menni valahova, beszéljen olyan emberekkel, akik már jártak az adott helyen, lépjen kapcsolatba ott élő emberekkel. Hiszen az interneten sok a nem helytálló információ.

A veszélyes helyekre figyelni érdemes, de az ember ösztönösen érzi, hol mit lehet, mit vagy kit kell kerülni, és ahol mégsem, ott a helyiek szólnak, ha kell elmutogatják, ha valahova nem szabad menni. Érdemes figyelni a helyi lakosokra, ez lehet még egy hasznos tanács, amit adhatunk.

Aki utazni szeretne, vágjon bele! Nem érdemes a tökéletes időpontra várni. A világ nagy, csodálatos, és alig várja, hogy megmutathassa a szépségeit.