Skip to content

Olcsón kínálja a szépséghibás zöldségeket és gyümölcsöket a Lidl

Olcsón kínálja a szépséghibás zöldségeket és gyümölcsöket a Lidl

 

Alig 400 forintért kínálják a már nem olyan szép élelmiszereket.

Olcsóbban lehet hozzájutni a külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsökhöz és zöldségekhez a Lidl boltjaiban. Az üzletlánc célja az intézkedéssel az, hogy tovább csökkentse a keletkező élelmiszerfelesleget és támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.

A Mentsük meg! elnevezésű akciót Budapesten már novemberben elindította a Lidl: 3,5 kilogrammos egységcsomagokat, amelyeket még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségekből és gyümölcsökből állítanak össze, mindösszesen 399 forintért kínálják. A csomagok várhatóan február végétől lesznek minden magyarországi üzletben elérhetők.

A Lidl közleményében jelezte: tevékenységük során igyekeznek minimálisra szorítani mind a környezeti terhelésüket, mind az élelmiszerfelesleget. Ennek része többek között az árcsökkentett értékesítés, az élelmiszeradományozás, illetve a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálása, biogázüzemekben történő újrahasznosítása is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük