Készen áll a dél-kiliáni egészségház, de a kötelező fideszes bürokrácia még zárva tartja- mondja Bartha Gyuri

Kötelező közbeszerzésen kell kiválasztani az áramszolgáltatót, ez pedig hónapokat vesz igénybe. Addig készen, de kénytelen-kelletlen üresen kell állnia az egészségháznak.

Az üggyel kapcsolatos hétfői sajtótájékoztatóján Bartha György, a Velünk a Város önkormányzati képviselője elmondta: „Miskolc városában ez évben is voltak és vannak fejlesztések. A hátam mögött látható orvosi rendelő, vagy Egészségház is ezeknek a fejlesztéseknek a része. A története röviden az, hogy 2017-ben még az előző, fideszes városvezetés pályázott a fejlesztési forrásra, ők voltak, akik meghatározták a helyszínt is. Sajnos sumák módon, csöndben tették, a lakossággal nem egyeztettek, ebből számos probléma is adódott. 2021. augusztusában azért elkezdődött végül az építkezés. Most már, ahogy itt látható, majdnem készen van, de még sajnos nem lehet költözni. Azért nem lehet költözni, mert ez év júliusában a kormány kiadott egy rendeletet, hogy – különösen az ilyen új építéseknél – közbeszerzésen kell kiválasztani az áramszolgáltatót és megkötni vele a megállapodást. Mintha annyi áramszolgáltató lenne az országban, mint például építőipari cég. Valójában van egy vagy kettő, amelyekből választani lehet” – vázolta a fennálló helyzetet a képviselő. 

Hozzátette: „Ez az építkezés közben életbe lépett előírás hónapokkal tolta el az átadást, mivel kötelező határnapok vannak egy közbeszerzésnél. Jelenleg tehát továbbra is a régi helyén, a Kilián-déli szolgáltató házban működik a felnőtt orvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, valamint az a vérvétel is, amit már 2008-óta a választókerületi alapomból finanszírozok. Ezeket a rendelések és egészségügyi szolgáltatások, ugyanúgy megtalálhatóak lesznek majd az új Egészségházban is, amint az akadályok elhárulnak és megtörténhet a beköltözés.” Forrás: Minap.hu