A miskolci uszodák azért maradhattak nyitva eddig, mert a városvezetés a Honvédelmi Minisztériummal egyeztetett.  Csak egyre van pénz 

A boon.hu megkérdezte a városi önkormányzat sajtó osztályát. Megtudták, hogy a miskolci uszodák azért maradhattak nyitva eddig, mert a városvezetés az illetékes szaktársával, a Honvédelmi Minisztériummal egyeztetett ezen intézmények esetleges támogatásáról.

Csak egyre van pénz

A Kemény Dénes Sportuszoda esetében meg is született a minisztérium döntése, 70 millió forinttal támogatják az intézmény év végéig tartó üzemeltetését. A kormányzati szerepvállalásra a megemelkedett rezsiárak miatt volt szüksége az uszodának.

A támogatás azonban csak egy uszodára vonatkozott, sőt kikötés volt, hogy 30 kilométeren belül csupán egy ilyen sportintézmény kaphat kompenzációt. Miután a diósgyőri uszoda nem kapott  állami segítséget, így december 1-től bezárt.

Az úszásoktatás folytatása kapcsán a Kemény Dénes Sportuszodával zajlanak egyeztetések, de tudomásul kell venni, hogy ott is egyelőre csak év végéig megoldott a nyitva tartás.

boon.hu info