Pacsi. BREAKING: A Wizz Air egy utasoknak kedvező szabályozást hozott

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor minden milliméter számított? Amikor beszálláskor a földi kiszolgáló személyzet és az utas hangosan ordibált egymással, mert nem fért bele a keretbe a poggyász? Láttál már te is olyat, amikor a poggyászon ugrálva sikerült csak begyömöszölni a keretbe, ami aztán onnan sosem jött ki?

Az egyik legdurvább eset amit láttam az az volt, amikor Barcelonában egy molett hölgy két táskával próbált felszállni a gépre. Természetesen nem engedték, amire ő megorrolt, és a hatalmas szoknyája alá kötegelte a ruhákat, könyveket, hátizsákot majd gollemként lépkedett át beszálló kapu felé. Nagy izzadságcseppek indultak a halántékán a mozgástól, majd amint átért a jegyellenőrzésen, elengedett mindent és maga alá hullott az egyik hátizsák tartalma. Ott szépen összeszedte a cuccokat és két táskával ült fel a gépre.

Vásárolj bármilyen terméket a webshopunkból és tiéd lehet egy páros retúr repülőjegy New York-ba a KLM premium comfort osztályán!

Az szinte mindennapos volt, amikor a gurulós bőrönd kerekét a földhöz verve törte le az utas az elégedett személyzet szeme láttára csak azért, hogy beférjen a keretbe. Miután tönkretette a bőröndöt egy mosoly után már vihette is fel a gépre.

A covid alatt a szabályok enyhülni kezdtek. Már nem az volt a prioritása a légitársaságnak, hogy szívassa az utast. Ingyenesen lehetett módosítani a járat időpontját és a bőröndök terén is elnézőbbek voltak. Talán ennek a trendnek a folytatása lehet a Wizz Air oldalán megjelent új információ, miszerint “A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/ kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.”

Beleszámít a fogantyú a megengedett méretbe? Beleszámít a kerék a poggyászméretbe? Mennyit lóghat ki a kerék a poggyásznál? Fizetni kell, ha kilóg a kerék vagy a fogantyú? Ezennel tehát megválaszolásra került az a több ezer kérdés amit ezzel kapcsolatban kaptunk az utóbbi években. Mostantól a bőrönd méretét kell figyelembe venni kerekek és fogantyúk nélkül. Abban nem vagyok biztos, hogy ez az információ már minden illetékeshez elért, ezért célszerű egy képernyőképet készíteni a Wizz Air oldalán található szövegről.

Óriási pacsi Magyarország egyik legnagyobb légitársaságának.https://utazomajom.hu/wizz-air-kedvezo-szabaly/?fbclid=IwAR3169FkVYpC30WTEoYleRVB6LWywZ71_GSXYatvKNzfJhFTddSgdEV3HKE