Skip to content

Véget ért a népszámlálás, nyoma veszett 400 ezer magyarnak

Véget ért a népszámlálás, nyoma veszett 400 ezer magyarnak

A KSH januárban még 9,68 milliósra mondta a hazai lakosság számát, ehhez képest a Népszava szerint összesen legfeljebb 9,3 millió népszámlálási kérdőív érkezhetett be.

Hétfőn véget ért a népszámlálás, de a várakozásokhoz képest közel 400 ezerrel kevesebb állampolgártól érkezhetett adat – írja a Népszava. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy bár a hazai lakosság számát idén januárban 9,68 milliónak monda a Központi Statisztikai HIvatal, összesen csak 9,3 milliónyi kérdőív érkezett be.

A kérdőíveket bő 7 millióan online töltötték ki, további kétmillió emberhez számlálóbiztosok mentek ki, illetve néhány tízezren az utóbbi egy hétben a település jegyzőjénél tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek a pótösszeíráson.

Népszava szerint a 400 ezres deficit hátterében az állhat, hogy az érintettek külföldön dolgoznak.

A lap ugyanakkor emlékeztetett: az összeíráson számos hiba történt, mint például az online rendszer összeomlása az internetes kitöltési időszak első és utolsó napján, feltehetően azért, mert alulméretezték a szervereket, de gondok voltak a kérdezőbiztosok tabletjeivel is, amelyek címlistáin olyanok is megjelentek, akik már online kitöltötték az ívet, emellett még lassú is volt a rendszer.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Popeye
    2022.11.29. 18:58

    Nyugi, majd 2026-ban visszajönnek.

    2
    4
    • Névtelen
      2022.11.29. 21:40

      Miért pont akkor?

  2. Névtelen
    2022.11.30. 22:57

    Nyoma veszett 400.000 fő magyarnak de ez egy óvatos becslés van az több is 700.000 fő nyoma veszett mert „a lábukkal szavaztak” a fiatalok ennyien mentek el az országból. Infláció, áremelkedés, munkanélküliség, gazdasági válság, nehéz gazdasági helyzet mennek a fiatalok „külföldinába” ahol nem csak megélni de élni is lehet. Ma már mindenkinek van legalább egy szomszédja vagy egy ismerőse vagy rokona aki külföldön él és dolgozik ezzel nincs is gond világlátás csak éppen nincs kedvük hazajönni végleg kintre terveznek külföldön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük