Miskolc. A  városi kommunikációs csatornák  helyett a Facebookon üzen Veres Pál. Nem 230 millió forint hiányzik a kasszából, hanem több mint 2,5 milliárd
Örömmel láttam, hogy két miskolci képviselő is elbüszkélkedett vele, hogy 230 millió forintot kapott Miskolc. Mindketten saját sikerüknek tulajdonították, és még valamiféle segítségről is írtak, sejtetve, ezt (is) ők intézték.
(Nem tudom, miért, de most az a vicc jutott eszembe, mikor az egérke büszkén kérdezi az elefántot a hídon, hogy hallod, hogy döbörgünk?)
Akkor a tények: valóban kapott 230 millió forintot a város, úgynevezett rendkívüli önkormányzati támogatás keretében. Ezen pályázati úton elnyerhető támogatás célja a települések működőképességének megőrzése, vagy egyéb, a feladatok ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása, az ezzel kapcsolatos döntéseket a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium közösen hozza meg.
A pályázat pozitív elbírálását követően kapott pénzt Miskolc, hogy a kifizetetlen közüzemi számláinak egy részét rendezni tudja.
Természetesen minden kormányzati szerepvállalás jól jön mostanában a magyar önkormányzatoknak, de látni kell, a megemelkedett rezsiárak miatt azonban nem 230 millió forint hiányzik a kasszából, hanem több mint 2,5 milliárd, a mostani számítások szerint pedig jövőre közel 18 milliárd.
A támogatást az Önkormányzat pályázta, többek között Varga Mihály miniszter úrnál pedig személyesen jártam.
Természetesen, a város működését segítő minden támogatást köszönünk-írja a polgármester
Fotó: Miskolci fideszes politikusok