A december 19. és január 15. között elrendelt téli szünet ideje alatt – a záróvizsgák kivételével – az egyetem zárva tart. A vizsgaidőszak fennmaradó részében ugyanakkor a fő szabály szerint jelenléti vizsgák lesznek megtartva.

“Napjainkban a növekvő energiaárak nagy kihívás elé állítanak mindenkit. Rengeteg vendéglátóipari egység zárt be, a kórházak, közintézmények energiahatékonysági stratégiákat követnek. Az energiaválság mindennapjaink meghatározó tényezőjévé vált”

– olvasható a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat (ME-HÖK) közösségi oldalán. Eszerint a Miskolci Egyetem is meghozta energiahatékonysági intézkedéseit, melyek nagyban befolyásolják a tanév hátralevő részét.

Az egyetemi szenátusnak tanulmányi időbeosztást érintő legfőbb intézkedése a 2022. december 19. és 2023. január 15. között elrendelt téli szünet. A téli szünet ideje alatt – a záróvizsgák kivételével – az egyetem zárva tart. A vizsgaidőszak fennmaradó részében ugyanakkor a fő szabály szerint jelenléti vizsgák lesznek megtartva.

Mint arra kitérnek: a Hallgatói Önkormányzat és az egyetem vezetése arra törekszik, hogy a problémák áthidalása megtörténjen és az oktatás gördülékenyen folytatódjon.

“A napokban az egyetem tájékoztatni fogja a hallgatókat a tanulmányaikat érintő intézkedésekről, amelyeket a Hallgatói Önkormányzat is közzétesz felületein”

– zárul a Facebook-bejegyzés.