Skip to content

Műanyag lakat…Vádalkut kötött Schadl György bizalmasával az ügyészség

Műanyag lakat…Vádalkut kötött Schadl György bizalmasával az ügyészség

A lap által megismert vádirat szerint a nő tisztában volt azzal, hogy Schadl György rendszeresen jut korrupciós cselekményekből származó összegekhez, és hogy maga is fizet ilyeneket.

Megállapodást kötött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, Schadl Györgynek a bizalmi emberével az ügyészség – írja a 24.hu az általa megismert vádiratra hivatkozva.

E szerint a nő – aki az eljárás során 90 oldalnyi vallomást tett, és részletesen beszámolt Schadl György ügyeiről – Házipénztár és EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatokban dokumentált minden pénzmozgást, így a Völner Pál volt államtitkárnak juttatott kenőpénzek kifizetését is.

A lap a vádiratból úgy tudja, hogy a nő hivatalosan végrehajtó-jelölt volt, de valójában pénzügyesként dolgozott, és – egy másik bizalmi emberrel, Schadl sofőrjével együtt – teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy a végrehajtók elnöke a legális bevételei mellett rendszeresen jut törvénytelen, korrupciós cselekményekből származó pénzekhez, illetve maga is fizet hivatalos személyeknek.

A vádirat szerint Schadl a Völnerrel kialakított korrupciós kapcsolata révén 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. A pénzt az ő kérésére kinevezett önálló bírósági végrehajtóktól kapta vissza, miközben jogtalan előnyként rendszeresen pénzt adott át a befolyását az ő érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes politikusnak. 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat Schadl és Völner ellen. Az eljárásnak 22 vádlottja van, köztük a végrehajtók elnökének apja, felesége és sofőrje. Az a bizalmasa, aki táblázatban vezette a kenőpénzek mozgását, csak tanúként szerepel a vádiratban.

Fotó. Archív. Miskolcon a nagy kombinátor               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

  1. Névtelen
    2022.11.24. - 17:06

    Melyik az a képen?

  2. zp
    2022.11.25. - 23:30

    A volt rektor is jó barátságban van a simlissel……..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Északhírnök