Bréking. Mokrai Mihály (Velünk a Város) kért szót, közérdekű bejelentést tett: a DK ismét frakciócsoportot tud alakítani!
A viharos, szavazás előtti ellenzéki kivonulást hozó keddi, rendkívüli ülés után csütörtökön ismét összeül a miskolci közgyűlés, hogy döntést hozzon nyolc napirendi pontban. Kövesse velünk, a minap.hu-n és a Miskolc Televízióban élőben a grémium munkáját!

 

A rendes ülés kezdetén négy hiányzója van (Soós Attila, Nagy Ákos, Szécsényi Marianna, Kopcsó Gábor) a közgyűlésnek, Veres Pál polgármester bejelentette: határozatképes a grémium.

– Ez már a héten a második ülésünk. Botrányról tájékoztattak, Nagy Ákos frakcióvezető videója csúsztatást tartalmaz, a Szita Károly által küldött levelet én a szövetségnél megszavaztam. A rendkívüli ülés lezárását egy képviselő kérte, az SZMSZ szerint a vita lezárására lehet javaslatot tenni, erről egyszerű többséggel szavazunk meg. Nem indokolatlanul léptem közbe. Csodálkoztam, hogy a Fidesz-KDNP kivonult, de az itt maradtak leszavazták az ügyrendi javaslatot a vita lezárásáról. Külön szavaztunk az eredeti indítványról is, ahogy azt a Fidesz-KDNP kérte. A Velünk a Város megszavazta az általuk beterjesztett indítványt – elevenítette fel a városvezető.

A közgyűlést követően beszélt Szita Károllyal, tájékoztatta arról, hogy elfogadták a szövetség indítványát.

Mokrai Mihály (Velünk a Város) kért szót, közérdekű bejelentést tett: a DK ismét frakciócsoportot tud alakítani. Vezető Mokrai Mihály lett. Erről bővebben közleményben tájékoztatta a párt a sajtót, cikkünk itt olvasható.

Veres Pál elmondta, az egyetemen kínai befektetők vannak jelen, őt is meghívták erre a tanácskozásra, így a közgyűlés vezetését át fogja adni Varga Andrea alpolgármesternek.

minap.hu infó