Még titok. Kik adtak pénzt a Barlang újra nyitására?

Hogy mennyire volt sikeres a barlangfürdő újra nyitása, erről kérdezte  a boon.hu a miskolci önkormányzat sajtó osztályát. A válaszból az derül ki, hogy a „barlangfürdő látogatottsága a tavalyi év ezen időszakának megfelelően alakul. A vendégszámok alakulásáról a szállásadóktól érkezett visszajelzések alapján az mondható el, hogy hétvégenként többnyire teltházzal üzemelnek.”

Azt is megkérdezték, hogy érzékelhető-e már az érdeklődés az év végi ünnepek idejére a barlangfürdő iránt? Mint megtudtuk, a fürdő információs felületein jelentős számú az érdeklődés a karácsonyi, a két ünnep közötti, valamint a szilveszteri nyitva tartások és attrakciók iránt.

Pénzről még nem beszélnek

A barlangfürdő működtetésének sarokpontja a pénz. A város megelőlegezte az újranyitás és működtetés költségeit, de fontos lenne, hogy befolyjon a szállásadók, vendéglátók által ígért összeg is. Erről is kérdezték a városházát, ám mindössze az derült ki, hogy a szállásadói partnerszerződések megkötése folyamatban van, végleges adatokat akkor tudnak majd közölni, ha ez a folyamat lezárul.

A jelenleg érvényes döntés a barlangfürdő január 8-ig történő nyitva tartásáról szól. A nyitva tartásban érdekeltek azért aggódnak, hogy a dátum ne egy újabb bezárás időpontja legyen. 

boon.hu infó