Hatvan éve zuhant le a Malév gépe, Latabár lánya is odaveszett
Huszonegy ember vesztette életét, köztük egy 20 éves légi-utaskísérő, a híres színész, Latabár Árpád egyetlen lánya.

Miközben a Népszabadság 1962. november 24-ei lapszáma 13 (!) oldalon keresztül a Magyar Szocialista Munkáspárt VIII. kongresszusáról írt ijesztően részletesen, a 17. oldalon csupán egy nyúlfarknyi cikk tudósított arról, hogy

előző nap tragikus repülőszerencsétlenség történt Párizs mellett,

ahol a Malév menetrend szerint közlekedő repülőgépe a rossz látási viszonyok mellett a földnek csapódott.

A baleset helyi idő szerint 15 óra után néhány perccel következett be. A szovjet gyártású IL-18V típusú repülőgépből semmi sem maradt, az pedig soha nem derült ki (bár évekig vizsgálták), hogy műszaki hiba okozhatta e a balesetet. Ami bizonyos, a pilóta rutinos, elismert szakember volt.

A 21 ember életét követelő balesettel kapcsolatban a Népszabadság november 24-én megjelent száma azt is megemlítette, hogy többek mellett a gépen utazott Szecsődi László, az MSZMP Központi Bizottságának osztályvezető-helyettese is. A személyzet tagjai, így a főpilóta, Kapitány István és a másodpilóta, Fenesi János sem élte túl a tragédiát.

A borzalmas eset legfiatalabb áldozata egy húszéves légiutas-kísérő volt: Latabár Mária.

A név persze sokaknak ismerős lehetett, ám a Népszabadság a továbbiakban sem fedte fel, hogy kinek a lányáról van szó. A szerencsétlenség után öt nappal megjelent újságban a személyzet elhunyt tagjainak az életrajzát is ismertette a lap, Latabár Máriánál pedig ezt írták: „A legfiatalabb áldozata a szörnyű szerencsétlenségnek a húszéves Latabár Mária volt, a gép utaskísérője, a család egyetlen gyermeke. Két éve teljesített szolgálatot a levegőben.”

A jól értesültek persze ekkor már tudták, hogy a híres színészdinasztia is gyászol, hiszen Mária, a legendás Latabár testvérek közül Árpád gyermeke volt.