A miskolci tankerületi vezető pénzéről holnap lesz infó…Vagy nem

ITT A TOPLISTA – 10 TANKERÜLETI VEZETŐ, AKI A LEGTÖBB JUTALMAT KAPTA 2021-BEN

Bár Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője áll a tankerületi hierarchia csúcsán, meglepő módon az 1, 7 milliós összeggel nem ő kapta a legmagasabb motivációs elismerést 2021-ben.

Első helyen a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin áll 2️⃣ 5️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forinttal, aki nem olyan régen mondott le a posztjáról és ment nyugdíjba. Pappné 10 éven át vezette a tankerületet és nevéhez több botrány is kapcsolódik. A legemlékezetesebb ezek közül az volt, amikor 2018-ban pedagógusnapon a „Nemzedékek jövőjéért” díjjal tüntette ki a közgazdász végzettségű Kósa Lajos, fideszes országgyűlési képviselőt.

Második helyen holtversenyben három igazgató követi őt a listán:
Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője, akik fejenként 2️⃣ 4️⃣4️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forintot kaptak a fizetésükön felül szolgálataikért cserébe.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán, 2️⃣ 4️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forintos jutalommal szintén többen állnak: Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője és dr. Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője tavaly 2️⃣ 3️⃣6️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forinttal lett gazdagabb hála a motivációs elismeréseknek. Arról a Házlinger Györgyről beszélünk, aki nemrég saját korábbi iskolájába, a Szent István Gimnáziumba vitte ki a kirúgással fenyegető leveleket a tiltakozó pedagógusoknak.

A jutalom-lista ötödik helye is sokat ér, pontosan 2️⃣ 3️⃣2️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forintot. Ezt Gaszperné Román Margit kapta, aki a nyíregyházi tankerületet igazgatja immár hat éve.

Szép nagy összegek ezek, főként, ha a közoktatásban uralkodó általános alulfinanszírozottságra tekintünk. A legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére. Ennél igazságtalanabb jutalmazási rendszert kitalálni is nehéz lett volna az oktatásban.

De még mindig maradt hátra a listából jó pár igazgató. Holnap a fideszes politikusokból tankerületi igazgatóvá avanzsáló pártkatonák jutalmairól olvashatsz itt, az oldalamon!