Felhívom a kedves betegek figyelmét, hogy ha vetkőzős orvosi vizsgálatot szeretnének, mármint a beteg vetközik, nem az eü személyzet, pl.tüdömeghallgatás, vagy egyeb okokból, akkor a következő orvosi vizsgálatokhoz ajánlott felszereléssel jöjjenek a rendelésre:
– a felsőruházat – a nagy kabát, suba, két takaró, pulóver, ing, póló mindkèt oldalán hátul készítsenek cipzáros kis ablakokat, amelyek külön-külön is lehajthatóak, így mindkét tüdőfelet tudja az orvos majd hallgatni. Ha elől is van kis visszacipzározható négyzet, akkor úgy a szivet is lehet vizsgálni.
Javaslom, hogy eme könnyed öltözet csak műanyagcipzárt tartalmazzon így röntgengéphez, mr-hez és ct-hez is kompatibilis. Ha elől ez a ruci két lukas, akkor a defibrillátor használata is oké lehet, alkalomadtán. Sőt ez a kis hacuka nőknek praktikus lesz a mammográfiás vizsgálatnàl is, vagy manuális emlővizsgálatnál.
Mindez illusztráció lehet a „kicsi lány nagy a csecse” ismert nèpdal éneklésekor.
– ha valakik, persze csak a mindig kiemelt figyelmet igénylö férfiak alkalmasak ilyen brutál vizsgálatra, herevizsgálatra jönnek, hozzanak magukkal elemes hajszárítót, hogy azt müködésbe helyezhesse az orvos, így a szakember könnyebben megtalàlja a hidegben a torokig felugró vizsgálati mintát.
– nőgyógyászati vizsgálatra láb közé helyezhető melegítő macskát vegyünk, hogy ne a jégcsàkány legyen az első eszköz amit a nőgyógyász először kézbe vesz. Javaslom ezzel együtt, hogy a nögyógyászati vizsgálóágy mellé szereljenek fel macskatartó kosarat, zacskós egérrel, amely gyorsíthatja a vizsgálatot és a macskák komfortérzetét emelheti.
– hasi vizsgálathoz vigyünk magunkkal melegvizes palackot hogy először ahhoz tegye az orvos a kezét, utána vizsgálja a beteg hasát. „A hideg kézzel vizsgáld a beteget” vizsgálómódszer esetleg a vesekövek önmaguktól való bőrön keresztúli kiugrásában segíthet. Ezzel azonban megspórolhatjuk a vesekőzúzásokat.
– a talpak, lábujjak vizsgálata lecsatolható talpú cipők használatával ajánlott. Receptje: vegyél egy jó kis kínai csizmát, tartsd egy évig szekrényben, ha felveszed egy év után, tuti hogy feldobhatod élve is a talpadat, mert prímán leválik a talp a csizmáról. Ha pár nagy befőttesgumival felerősíted a csizmafelsőrészhez ezt az „elhagyom a talpam is” lábbelirészt, akkor fantasztikusan hasznos elhagyhatatlan gyógyászati segédeszközt alkottál.
– aranyér vizsgálat végzése szintén csak hajszárító alkalmazása után lehetséges mert működik „a befagy itt a luk is” státusz. Az aranyér vizsgálatot még megkönnyítheti a luk lehelése, ehhez hozzunk magunkkal pár barátot, barátnőt, akik a szeretettel még a jéghegyet is megolvasztják.
– ha mandulavizsgálatot szeretnénk és még ki tudjuk nyitni a szánkat, a vacogó és kipotyogó fogsorunk ellenére is, akkor csakis más szájában már előre megmelegített spatulát hasznàljunk, így a nyelvek spatulához fagyása megelőzhető.
– vérnyomást csak ujjon mérjünk! Az talán még kilóg a fent javasolt szkafanderből, vagy ha kesztyűn keresztül történik a vizsgálat, úgy a kesztyű vérnyomásemelő együtthatóját vegyük a vérnyomásértéknél számításba!
Az egészségügyi személyzet férfi tagjainak is javasolom a pufajkaalsó alá a dupla bundabugyi használatát légelzáró szeleppel felszerelve, így, ha esetleg bekövetkezik az az eset, hogy az eü összefekálja magát a rezsiemelés miatt, azt legalább sokáig titkolni tudjuk a betegek előtt 😶 😶 így mindannyian boldogan és nyugodtan halunk meg.
Eszembe jutott az az ötlet is, amit az egyik ismerősöm mondott, miszerint hazaviszi magához a szúleit, mert 90.000 ft lesz a gázdíjuk… nos lehet, hogy ezentúl mi is hazavisszük a rendelőt a nővérekkel. Csak nem tudom, hogy az ANTSZ-nél hogy fogom tudni ezt a felváltva rendelünk mindenki lakásán-t, engedélyezni.
Maradjatok egészségesek!
A posztnak politikai indíttatása nincs. Egy helyzetet szeretnék megoldani pénz nélkül, mert a NEAK nem ad, az Önkormányzat meg már most tripla bundabugyiban jár, hogy ezek ellenére a betegellátás biztonságos és folyamatos lehessen.