REKORDOKAT DÖNTÖGET MAJKA ÉS MOLNÁR TAMÁS RENDSZERKRITIKUS DALA

MINAP.HU

Szűk egy nap alatt 1.3 millióan látták és több mint 49 ezren kedvelték Majka és Molnár Tamás közös dalát, azt „Azt beszélik a városban”. A zene és a szöveg is a két zenész közös munkája, mindketten producerei is a dalnak, klipnek.

Nem csak a rendkívüli nézettség az egyetlen, amiért felkaphatja a fejét a dal hallgatói, Majka és Molnár Tamás ugyanis meglehetősen kormány-, de méginkább rendszerkritikus szöveggel állt elő. Megkapja itt a magát jobb és baloldali politikus éppúgy, mint a végrehajtó, akiket (és egyébként nem csak őket) nemes egyszerűséggel parazitának, élősködőnek nevez.

Az ereszen való csúszkálást, a parizert, és a vadászkiállítást (ezek ugyanis mind elhangzanak a dalban) nehezen lehetne félreérteni, de mégis azt, hogy a két zenésznek úgy általában a rendszerből lehet elege, az alábbi sorok mutatják:

Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna,
Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra,
A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból,
Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.
Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé,
És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék,
Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et,
Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet.

Az ózdi származású rappert, Majkát talán senkinek sem kell bemutatni. Akinek mégis, neki szól ezu a néhány sor: Majka, vagyis Majoros Péter az RTL klub Való Világ című valóságshow-ban tűnt fel 2002-ben, majd műsorvezetőként, színészként és Dopeman segítségével rapperként folytatta pályafutását. 2012-ben jelent meg a 4. stúdióalbuma, Belehalok címmel, a címadó dalhoz készült klip hasonlóan népszerű, mint az új, közös dal: ezt 10 év alatt napig 79 millióan látták.

Molnár Tamás magyar dalszerző, dalszövegíró, énekes, gitáros, az Anti Fitness Club, majd a JETLAG alapítója. A Fonogram- és többszörös VIVA Comet díjas előadót, 2016-ban Artisjus-díjra is jelölték. Ő lett A Dal 2020 legjobb dalszövegírója és ugyan ebben az évben a Petőfi Zenei Díj – Év dalszövegírója elismerést is megkapta.