ATV: Van olyan benzinkút, ahol csak egy litert lehet tankolni

Balassagyarmaton van olyan kis benzinkút, ahol már csak egy litert lehet tankolni – számolt be az ATV Híradója. A tulajdonos szerint nem fair, hogy a vállalkozókkal fizettetik meg az olcsó üzemanyag árát, neki havonta ötmillió forintba került az ársapka.

A Mol a minap közölte, hogy jövő héttől – átmenetileg – nem szállít üzemanyagot azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel az ársapka bevezetése után szerződött. Sokan attól tartanak, hogy emiatt ellátási gondok alakulhatnak ki vidéken, mert a kisebb kutakon egyszerre csak néhány litert lehet majd tankolni a hatósági áras benzinből.

A kis kutak üzemeltetői a korlátozással próbálnak meg valamennyit csökkenteni a veszteségeiken – ha bezárnának, elveszítenék az engedélyüket. Szerintük az lenne a megoldás, ha megszüntetnék a hatósági áras üzemanyagot.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöksége pénteken levelet küldött Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatójának és Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy ne hagyják benzin nélkül a vidéket, eközben a Mol újabb korlátozást vezetett be.