A Miskolci Egyetemen már osztják a takarókat

Derékmelegítő plédeket kapnak a szokásosnál hűvösebb irodákban ülőmunkát végző dolgozók a Miskolci Egyetemen – döntött az intézmény vezetése. A takarók munkavédelmi eszköznek számítanak az energiatakarékosság idején.

 

 

Az oktatás színvonalának szem előtt tartása mellett a Miskolci Egyetem is meghozta energiahatékonysági intézkedéseit. A szenátus döntött az épületek kihasználtságának javításáról, a nélkülözhető épületrészek átmeneti lezárásáról, illetve az épületekben és az irodákban a 18 Celsius-fokos átlaghőmérséklet beállításáról.

Az intézkedések következtében a szokásosnál hűvösebbé vált a munkakörnyezet. A dolgozók komfortosabb munkavégzéséhez ezért plédek kiosztásával járul hozzá az egyetem, védve ezzel a munkavállalók egészségét a kényszerű takarékoskodás időszakában.

Az egyetemi szenátusnak az oktatás rendjét érintő döntése, hogy a tervek szerint röviddel a szorgalmi időszak vége, december 9-e és január második hete között zárva tart az egyetem, és csak temperáló fűtés lesz az épületekben. A vizsgaidőszak fennmaradó részében ugyanakkor a fő szabály szerint jelenléti vizsgák lesznek.

https://www.uni-miskolc.hu/hirek/4082/munkavedelmi_takarok_takarekossag_idejen?fbclid=IwAR3LrJbW5Ij_NgfjPTtDlm9lfel4LK9W0jkb-9B9F_rxG66DQqavUtaZW0o