Miskolcon is megmozdulást szerveznek a pedagógusok országos sztrájkjának előestéjén
Miskolcon is megmozdulást szerveznek a pedagógusok országos sztrájkjának előestéjén, november 17-én, csütörtökön.

„Az oktatásügy tarthatatlan helyzete még mindig nem ért el a döntéshozókig, ezért fáklyás felvonulást szervezünk november 17-én, 17 órától Miskolcon is” – olvasható a rendezvény facebook eseményében. Hozzáteszik: az esemény az alábbi városok összehangolt szervezésében egy időben valósul meg, ezzel támogatva egymást és a kitűzött célokat: Pécs, Szeged, Győr, Miskolc, Zalaegerszeg, Veszprém, Kaposvár, Szekszárd, Kecskemét, Szentes, Hódmezővásárhely. A névsort folyamatosan bővítik.

„Mivel a sztrájktárgyalások sikertelenek voltak a kormány képviselőjének felkészületlensége és elfogadható ajánlattételének elmaradása miatt, ezért továbbra is ki kell állnunk az oktatásért, gyermekeinkért és közös jövőnkért. Az oktatás nemzeti ügy, annak minősége mindenkit érint, ezért 17-én 17 órára mindenkit várunk a gyülekezőpontokon!” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében a szervező Miskolci Akciószövetség.

Mint írják, a megmozdulás fáklyás felvonulással kezdődik. A menet két irányból a Földes és a Herman Gimnáziumtól indul 17 órakor (előtte gyülekező, fáklyák kiosztása és meggyújtása), s jut el a város főterére, a Szent István térre. Ott a két tömb egyesül, s megformálják a szolidaritás jelképét, a nyitott körben álló felkiáltójelet. Ezután elhangzik a diákok, szülők és tanárok egyesített, 9 pontos követeléslistája. A rendezvény közös, gitárral kísért énekléssel zárul.

További részletek az eseményről ITT érhetők el.