Miskolci távhődilemma: leválni, vagy nem leválni?

„Amennyiben valamelyik felhasználó ideiglenesen nem kívánja igénybe venni a távhőszolgáltatást a megemelkedett távhődíjak mellett, de a későbbiekben a csökkent díjak esetén lehetőséget lát a szolgáltatás újbóli igénybevételére, akkor javasoljuk éljen a távhőszolgáltatás szüneteltetésével, az alapdíjak megfizetése mellett – mondta Bernáthné Barczi Judit. – A szüneteltetés időtartama maximum egy év lehet, mely további egy évvel meghosszabbítható, írásbeli szerződés módosítással.”

A szakember szerint jobb döntés és jelentősen kevesebbe kerül egy drágának tűnő̋ távhőszolgáltatást szüneteltetni, mint az azt biztosító infrastruktúrát véglegesen elbontani, ami csak igen magas költséggel állítható vissza. Ezen felül újbóli csatlakozás esetén csatlakozási díjat is kell fizetni.

A távhőszolgáltatásról történő leválásnak és szüneteltetésnek jogszabályi feltételei is vannak, ami azt jelenti, hogy egyik napról a másikra a távhőről történő leválás nem lehetséges.  https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2022/11/miskolci-tavodilemma-levalni-vagy-nem-levalni