A hírek szerint kórházba vitték Szergej Lavrovot, az oroszok csípőből tagadnak

Az orosz külügyminiszternél indonéz kormányzati források szerint szívproblémák léptek fel, miután megérkezett Balira.

Szívproblémák miatt vitték kórházba Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, miután megérkezett az indonéziai Balin tartandó G20-csúcstalálkozóra.

Lavrovot a hírek szerint a tartományi főváros, Denpasar Sanglah nevű kórházában kezelik.

Reuters beszámolója szerint azonban az orosz külügyminisztérium cáfolta az Associated Press értesülését, álhírnek nevezve azt. A tárca szóvivője, Marija Zaharova azt mondta, hogy ez a híresztelés a hamisítás világcsúcsa.

Időközben a TASZSZ orosz állami hírügynökség is kiadott a Telegram-csatornáján egy cáfolatot, amely szerint Lavrov a hotelében készül a másnapi konferenciára. Egy képet is mellékeltek hozzá a mosolygó külügyminiszterről, a háttérben egy medence is látható.

Egyelőre nem tudni, hogy a fotó mikor készült.

Kommerszant értesülései szerint Bali kormányzója azt jelentette be, hogy Lavrov egészségi állapota jó, de azért a kórházban megvizsgálják. Marija Zaharova viszont a Telegramra feltöltött egy videót, amelyen az látható, ahogyan Lavrov ül egy asztalnál, előtte papírok, és amikor a szóvivő megkérdezi, mi a véleménye arról, hogy állítólag kórházba került, azt mondta: a nyugati újságíróknak becsületesebbeknek kellene lenniük. Aztán arról is beszél, hogy a másnapi konferenciára készül.

hvg,hu