A bezárt posták előtt tiltakozott a Velünk a Város

Szombatra virradóra több mint háromszáz hivatalát zárta be a Magyar Posta. Miskolcon ettől fogva kilenccel kevesebb helyszínen adhatjuk fel levelünket. A Velünk a Város frakciója szerint azonban ennél jóval többről van szó, így a fiókok bejáratára hétfőn demonstratív feliratokat aggattak.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, a szirmai és martinkertvárosi posták bezárása kapcsán érintett önkormányzati képviselő – akárcsak a rendelkezés napvilágra kerülését követően, úgy ezúttal is Szarka Dénes frakcióvezető-helyettes társaságában – hangsúlyozta: „elfogadhatatlan, hogy a két településrészen egyetlen hivatal se maradjon”. Cseléné Figula Edina szerint teljesen jogosan háborodtak fel azok a lakosok, akik napi szinten használták ezeket a kirendeltségeket, miután az intézkedésnek köszönhetően innentől fogva a belvárosig vagy az Auchanig kell majd utazniuk. Egyúttal megjegyezte: további bonyodalmat okozhat, hogy számos cég vette igénybe a postafiók-szolgáltatást, melyeket erről elmulasztottak időben értesíteni.

Péntek délután ennek mentén két lakossági fórumot is tartottak, ahol a témában egy hete indított aláírásgyűjtéshez is csatlakozni lehetett. A jobbikos politikus emlékeztetett: a térség országgyűlési képviselőjét is invitálta ezekre az eseményekre, Csöbör Katalin azonban mindezektől távolmaradt. Nem úgy – mutatott rá –, mint Veres Pál polgármester, aki az egybegyűltekkel közölte: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel és Fónagy János miniszterhelyettessel a hét folyamán személyesen fog tárgyalni a postabezárásokról.

minap.hu