Az oroszok ki se mentek a spájzból.	Nulláról 951 millió forintra ugrott a rendőr-főkapitányságok tartozása másfél év alatt
Az Átlátszó által kikért adatokból kiderült, hogy már az orosz-ukrán háború előtt is gondok voltak az állam fizetőképességével, ami az intézmények adósságfelhalmozásában mutatkozott meg. A rendőr-főkapitányságok például egészen 2021-ig időben fizettek a beszállítóiknak, idén nyárra viszont már közel 1 milliárd forinttal tartoztak nekik. A Budapesti Ügyvédi Kamara pedig bejelentette, hogy eddig csak a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak előlegezte meg a kirendelt védői díjakat, mostantól viszont a Készenléti Rendőrségnek is hitelez, hogy az ügyvédek időben megkapják a pénzüket.

17 fokos szoba, délutáni begyújtás: így spórolnak a Szeged környéki falvakban az elszálló energiaárak miatt

Eddig 28 ezret fizetett havonta a 82 ezres nyugdíjából gázra, mindjárt november, de nem kapott még új számlát a Kiszomboron élő Fodor Györgyné. Az idős asszony lakásában 17 fok van, csak délután gyújt be – fával. Miközben a KSH adatai szerint a legtöbb Csongrád-Csanád megyei településen nőtt a lakosság gázfogyasztása az elmúlt években, az Átlátszónak nyilatkozók félve készülnek a télre. Igaz, olyannal is találkoztunk, aki nem tart a hideg hónapoktól. Videó.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

Október végéig 76,6 millió forintot kaptunk a támogatóinktól. A biztos működésünkhöz még 23,4 millió forintra van szükségünk idén. Segíts.

Ha még mindig olvasnál: 

EU-s pénzből parkosítanak egy parkot, cukrászdában osztották szét a kenőpénzt – Elolvastuk helyetted a magyar sajtót, heti lapszemlénket idekattintva olvashatod

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked?

A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!

Ajánld barátaidnak is a Heti Mutyimondót!

Ők se maradjanak ki: az Átlátszó és az Átlátszó blogok heti legjobbjai egy csokorba gyűjtve. Itt iratkozhatnak fel a Heti Mutyimondóra:
http://eepurl.com/IJXE1 – és persze angol nyelvű hírlevél is van: http://eepurl.com/U1Q1j