Skip to content

Egyhetes munkabeszüntetésre készülnek a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola tanárai

Egyhetes munkabeszüntetésre készülnek a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola tanárai

„Nem szeretnénk és nem is tudunk egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a leginkább érintett szereplők (tanárok-diákok-szülők) véleményét nem hallgatják meg. Nem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás” – írják a két intézmény munkabeszüntetésre készülő pedagógusai.

A fővárosi Karinthy Frigyes Gimnázium 34, valamint a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára november 14-étől személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetésbe kezd – jelentették be az intézmények lapunknak. Mint levelükben fogalmaznak: ezzel a lépéssel szeretnék egyértelművé tenni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek azokat, az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulások hatására kaptak.

A pedagógusok szakszervezetei hétfőn tárgyaltak a belügyminisztérium közoktatásért felelős államtitkárával, de nem jutottak érdemi eredményre, a sztrájkkövetelésekben nem történt előrehaladás. Egyedül a bérrendezésre vonatkozóan hangzott el információ, de a szakszervezeti képviselőket az sem nyugtatta meg. Totyik Tamás szakszervezeti vezető azt mondta: a kormány konkrét ajánlata az, 2023-ra 64,7 százaléka lesz a bérük a diplomás átlagbérhez képest, 2025-re pedig elérik a 80 százalékot is. Totyik szerint ugyanakkor az államtitkár nem tudta megmondani, hogy január elsejétől hogyan fog a bérük változni.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2022.11.08. 13:36

    Franciaország átveri a magyar kormány által megvétózott vállalati adót
    Hiába nem tud direktívát alkalmazni az Európai Unió a nagyvállalatok magasabb adóztatásáról a magyar kormány által megvétózott globális társasági minimumadóról, Franciaország és Hollandia is alkalmazni fogja azt. Az új adóteher természete miatt ez azt jelenti, hogy a Magyarországon működő francia és holland multik nem ússzák meg a fizetési kötelezettséget, csak nem a magyar költségvetésnek fizetnek majd.

    4
    1
  2. Névtelen
    2022.11.08. 14:03

    Vagyis Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János, Orbán Viktor hazudott. Ugyanis nem haldoklik a nyugat. Bárcsak Magyarország haldoklana annyira mint a nyugat mert akkor itt a szegény is gazdag lenne. Valamint mindannyian az Orosz birodalmat éltették. Ez bűn. Orbán is kommunista propagandát folytat magyarán a múltat restaurálja a jelenbe ez bizony nagy bűn. Sokan meg be is nyalják neki sajnos. Megérett az idő egy általános rendszer elleni tüntetésre. Tanár diák tüntetés ide kevés lesz ,hogy valami változzon. Egyébként pedig tényleg micsoda dolog egy haldoklótól kölcsönt kérni ! Ejnye !

    10
    1
  3. Névtelen
    2022.11.08. 17:33

    https://uploads.disquscdn.com/images/e78a117e7b6d400979ecc134aa488dc5f569efafb2cfd798ab6002f5b4f7125d.png?w=600&h=693

    2
    2
    • Névtelen
      2022.11.09. 10:32

      idézet a mi kis gecinktől

      4
      1
      • Névtelen
        2022.11.09. 14:00

        Hányan veritek egymásra a gecit, hogy még becézed is, kis pathicus?

        2
        4
        • Névtelen
          2022.11.09. 15:39

          Megint magadra vetted vagy csak simán kötekedsz?

  4. Névtelen
    2022.11.08. 21:17

    – Egy kupleráj ez a mi szovjet oktatásunk! – vágta dühösen az íróasztalához Sztálin elvtárs a statisztikát, amit olvasott. – Rendet kell tenni!
    – Egyetértek – értett egyet Berija elvtárs.
    – Magát fogom kinevezni az oktatás felelősének, Lavrentyij Pavlovics – mondta idegesen Sztálin elvtárs.
    – Értettem, Sztálin elvtárs! – húzta ki magát a székében idegesen Berija elvtárs. – Bár nem az oktatás a szakterületem.
    – Viszont a rendcsinálás a szakterülete. Tűrhetetlen a helyzet – mutatott Sztálin elvtárs az íróasztalon heverő dossziéra. – A szovjet diákok nem tudnak semmit!
    – Ó, hát először mindegyik azt mondja – mosolyodott el Berija elvtárs.

    2
    1
  5. zp
    2022.11.10. 00:02

    Hofi örök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük