Mindeközben Izraelben. Videó. A helyi biztonsági tiszt autójával elgázolta a terroristát, majd egy szolgálaton kívüli katona agyonlőtte

Szombat este egy palesztin terrorista tüzet nyitott a hebroni zsidó telepes közösség bejárata – Giv’at HaAvot közelében (Kirjat Arba). A lövöldözés során meggyilkolt egy izraeli férfit és megsebesített további négyet, egyiküket súlyosan – közölte a katonaság és a Magen David mentőszolgálat.

.

https://ujkelet.live/2022/10/30/reggeli-hirek-vegso-stadiumban-levo-terrorista-gyilkolt-szombaton/A sebesültek közül a helyszínre érkező egyik mentőst, Ofer Ohanát súlyos állapotban evakuálták, egy másik sebesültet közepesen súlyos, további kettőt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

A héber média beszámolói szerint:

      – az első lövések egy zsidó apára és fiát irányultak, akik egy palesztin kisboltban vásároltak Giv’at HaAvot bejáratánál. Az 50-es éveiben járó apa súlyosan megsérült, később a jeruzsálemi Hadassza Ein Kerem kórházban halottnak nyilvánították.

– a terroristaMuhammed Kamel al-Dzsabari a Hamász terrorszervezet tagja volt és állítólag súlyos rákos beteg, akivel orvosa közölte, hogy napjai vannak hátra.