A püspökladányi fürdő azt közölte, hogy továbbra is nyitva tartanak

Miközben szállodák, intézmények, uszodák zárnak be a drasztikusan megemelkedett rezsiköltségek miatt, püspökladányi fürdő azt közölte, hogy továbbra is nyitva tartanak, és a fürdőgyógyászati lehetőségeik is igénybe vehetők.

“Fizess most”

Bár nem volt tartozása, mégis 1340 forintos gázszámlát kapott e-mailen hétvégén az RTL Híradó egyik nézője – a feladó alapján – az MVM-től. Azt mondja, az értesítés a megszólalásig hasonlított a szolgáltató korábbi leveleihez, de amikor rákattintott a „fizess most” feliratra, egy ismeretlen oldalon indult visszaszámlálás, majd gyorsan kilépett, nehogy valaki hozzáférjen a bankkártyájához. Az MVM-től azt írták, tudnak róla, hogy az utóbbi időben ismét kapnak adathalász üzeneteket az ügyfeleik, amire rendszeresen figyelmeztetik is őket.

“Putyin meg akarja osztani Európát”

Nem számíthatunk energiára Oroszországtól a belátható jövőben – mondta Olaf Scholz német kancellár kedden. Vlagyimir Putyin orosz elnök lépéseivel meg akarja osztani Európát és a német társadalmat, de nem fog sikerrel járni – szögezte le egy berlini konferencián. Németország átvészeli a telet, ha az állampolgárok, a vállalatok és a döntéshozók továbbra is alkalmazkodnak az ország megváltozott energiapiaci helyzetéhez – hangsúlyozta. Hozzátette: Németország majdnem elérte a célt, és a gáztározók töltöttségének szintje csaknem 95 százalékos.

A német kancellár jó kiindulási alapnak nevezte a szakértői bizottság javaslatát a német gázfogyasztók tehermentesítésére vonatkozóan. A bizottság lépcsőzetes modellt javasolt, amelynek keretében idén egyszeri gázár-támogatást kaphatnak a fogyasztók, jövőre pedig hatóságilag szabályozhatják a gáz árát – írja az MTI. Scholz szerint ezzel biztosíthatnák, hogy a fogyasztók ki tudják fizetni a számlákat, a vállalkozások pedig folytatni tudják a termelést.