Magyarország fasiszta diktátora ezúttal Berlinben fejtette ki hazug, belső ellentmondásoktól hemzsegő, képmutató és vérlázító nézeteit
BARTUS LÁSZLÓ
Amerikai Népszava
Orbán közönséges módon hazudik, elferdíti a tényeket, meghamisítja a valóságot és egy népirtó, tömeggyilkos országot és annak véreskezű vezetőjét védelmezi.

„Orbán közönséges módon hazudik, elferdíti a tényeket, meghamisítja a valóságot és egy népirtó, tömeggyilkos országot és annak véreskezű vezetőjét védelmezi. Magyarország fasiszta diktátora ezúttal Berlinben fejtette ki hazug, belső ellentmondásoktól hemzsegő, képmutató és vérlázító nézeteit az orosz terrorista állam Ukrajna ellen indított jogtalan területszerző háborújáról. Orbán a magyar érdekek mögé bújva hazudott a háborúról, miközben Magyarország érdeke az lenne, hogy megszabaduljon az orosz függőségtől, amihez Orbán ragaszkodik.

Orbán minden törekvése arra irányul, hogy Oroszország ne gyengüljön meg, mert az ő Európa-ellenes és nyugatellenes politikájának (a vele szövetséges európai szélsőjobboldalnak) Oroszország a legnagyobb támasza. Az oroszokkal szembeni nyugati fellépés (Ukrajna támogatása és az oroszokkal szembeni szankciók) megerősítette a nyugati demokráciákat, Amerikát és az Európai Uniót, az eddig rejtőzködő illiberális, fasiszta, orosz modellről (amelynek egy mutációja Orbán rendszere) lerántotta a leplet és megmutatta annak igazi, tömeggyilkos arcát. Ezt akarja takargatni Orbán.

Orbán »békepártinak« mondja magát, de ezt a békét úgy képzeli el, hogy az oroszok akarata érvényesül, megszerzik, amit akarnak, Ukrajnából orosz bábállamot csinálnak, és beáll a »béke«. De ez soha nem fog megtörténni, mert az ukránok nyugati segítség nélkül sem fogják soha megadni magukat, Putyin nem tudja megszállva tartani az országot, és ha lenne hozzá elég katonai ereje, akkor nem állna meg Ukrajnában, ha ott győzelemre juthatna. Orbánnak egyetlen szava sem igaz.”