Miskolc népe. A víz konkrétan a régi strandnál jön fel, csak most nem jön, mert lópokróccal eltakarták. Ezek mennek

Mindegyik rossz. A Tapolcarétet bele kell vonni.

Minek kell egy 3. Strand Miskolcra? Az kettő sem rentábilis, ami van. Az adófizetők pénzét miért kell ilyen beruházásra elkölteni, mikor van két strand már a városban. Sokkal értelmesebb dolgokat lehetne ebből a pénzből csinálni.

A régi időkben tele voltak németekkel, belgákkal meg hollandokkal, mert nekik kiváló volt a strand vize és a környezete pedig csodás.

Azért, mert ott mindig is volt strand.

Mert a diósgyőriek szeretnék, és kábé hét környező lakótelep. A szaunát is kérjük vissza. Több ezer aláírás és rengeteg kampányígéret volt.

A város ezen része cirka 60 ezer fő, akinek nem mindegy, mennyit utazik strandra, pihenni, kikapcsolódni.

Kellene, talán a kisnyugdíjas is meg tudná fizetni, ha nem drága élményfürdő lenne. Mellette munkahelyteremtő.

Minek egy negyedik? Egyikben sincs sosem teltház, tuti, hogy veszteséges mind.

Van Barlangfürdő, Ellipsum, tapolcai strand, Selyemrét, Kemény Dénes, diósgyőri tanuszoda, Lévay-uszoda. És 150 ezren laknak Miskolcon. Egy strand kábé 6 milliárd forint (az Ellipsum 12 Mrd volt). Ez azt jelenti, hogy minden miskolci 40 ezer Ft-ot tesz bele. Szerintem ennek van fontosabb helye is Miskolcon, mint hogy nosztalgiából csináljunk egy újabb strandot, ami nincs kihasználva és nem tartja fent önmagát, hanem évről évre újabb adófizetői pénzeket kell beletenni. De amúgy meg legyen. Legyen egy Szirmán is, mert ott sincs strand…

A víz konkrétan a régi strandnál jön fel, csak most nem jön, mert lópokróccal eltakarták. Hideg volt, mint az istenverése, de jó volt.

Ez ebben formában csak pénzlocsolás.

Csak pénzben mérjük az emberek szükségleteit?

Nem pénzben mérjük, ezért kéne többet költeni oktatásra, egészségügyre… De kell még egy kihasználatlan strand? Folyamatosan ömlik bele az önkormányzat pénze, amit másra is költhetne, mert nem bír el ez a város ennyi medencét. Nem akarok megbántani senkit, csak se a városnak se az országnak nincs pénze, és amíg fél kiflit kapnak az óvodások és a tanárok kevesebbet keresnek, mint a gyári betanított munkás vagy a diákok McDonald’s-ban, addig nem égető probléma, hogy legyen Miskolcon még egy strand.

A lovagi tornák terét biztos „integrálni” kellene egy strandhoz? Akkor lesz megint egy lóvellnessz?!

Ha 4. strandra költene a kormány, az lenne baj, ha nem, az a baj.

A négyes tervben gondolkodnék, hosszú távon sokkal több a lehetőség, így határ a csillagos ég.

Érdemes lenne közzétenni, hogy milyen jegyárak mellett lenne fenntartható egy újabb strand, és megnézni, hányan fizetnék ki azt az összeget. Mert nagyon jó érv a nosztalgia az újjáépítés mellett, de az árak már nem a régiek lennének és ezt sokan elfelejtik.

Valóban annyira nagy szükség van még egy fürdőre? „Október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolcai Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait – jelentették be. Egyúttal a fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően, csoportos létszámcsökkentés szándékát jelentette be a Kormányhivatalnál, melynek létszáma összesen 110 fő.”

forrás: https://www.facebook.com/groups/347196535755051/posts/1470729696735057

 

Mini-strand és csúszdapark tetszik, bár tegnap voltam ott és igazából bármelyik jobb, mint a mostani állapot.

forrás: https://www.facebook.com/diosgyoristrand/posts/pfbid0P4kTvvjmBNZ7y7mQZyLA7BBgfALgTwK4PH8zeiNksmGh5XbDkV61Koi5Z84ZxuYAl