Miskolc- Lehet, hogy néhány embert visszavesznek, ha megnyílik a Barlang? Veres Pál a Facsén
☝️Tegnap a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatójánál, Horváth Péternél jártam és beszámoltam neki a miskolci fürdők látogathatóságának kényszerű korlátozása miatt kialakult kritikus helyzetről.
👉 Felhívtam a figyelmét arra, hogy a Barlangfürdő és az Ellipsum élményfürdő hiánya milyen súlyosan érinti majd a tapolcai és miskolci szállásadókat és turizmusban, vendéglátásban dolgozó helyi vállalkozókat. Jeleztem neki, hogy a kialakult energiaválságban Miskolcnak a városi alapműködés biztosítása az elsődleges feladata és a turisztikai attrakciók üzemeltetése a mostani öt-, tizenkétszeres rezsiárak mellett rövid távon nem lehetséges.
👉 Vezérigazgató úr ismerte a város problémáit és jelezte, hogy mivel más városok ugyanilyen problémákkal küzdenek, ezért az MTÜ is az egész ágazatot érintő élénkítésen dolgozik.
🤝 A problémákon túl szót ejtettünk a jövőről is, hiszen tavaly megkezdtük Lillafüred komplex fejlesztésének tervezését, amelyek folytatáshoz a vezérigazgató úr további szakmai segítséget vállalt.
Veres Pál a Facsén