Miskolc. Beszélgessünk… a Diósgyőri Várfürdő lehetőségeiről

Városi Est-beszélgetés a részvételiség jegyében

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dialóg Egyesület közösen rendezi meg az I. Városi Estet, a város részvételi demokratikus programjának legújabb elemét 2022. október 06-án.

 

Az esemény programja:

15:30 – 16:30: A regisztrálókat fakultatív sétán kalauzolja a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Kabinetjének szakértője az egykori Diósgyőri Várfürdő területén.

17:00: A rendezvény helyszínén köszöntőt mond Varga Andrea, Miskolc MJV alpolgármestere és Sélley Andrea, a szakmai megvalósításért felelős Dialóg Egyesület tagja.

17:15 – 19:00: I. Városi Est – szakértői megszólalások és kötetlen beszélgetések a Diósgyőri Várfürdő lehetőségeiről, tematikus asztaloknál.

A kávéházi jellegű, beszélgetős est témája egy esetleges fejlesztés az egykori Diósgyőri Várfürdő helyén, célja pedig minél korábban bevonni az állampolgárokat a közös gondolkodási folyamatokba. Az érintettek és az érdeklődők már a „nulladik fázisban” kifejthetik a véleményüket egy potenciális fejlesztéssel kapcsolatban, emellett szakemberek vázolják a lehetőségeket és korlátokat egyebek mellett az építészeti, gazdasági, műszaki lehetőségek tükrében – mindezt úgy, hogy egyáltalán nem garantált egy beruházás megvalósulása.

Végeredményként azonban a döntéshozók kezében lesz egy összegzés arról, hogy az állampolgárok a tények ismeretében, felelősen gondolkodva milyen irányvonalak mentén képzelik el az egykori diósgyőri strand megújulását. Egy, a jövőben megvalósuló fejlesztés esetén ez az alapot jelentheti a tervek elkészítéséhez.

Az esemény időpontja:            2022. október 06. (csütörtök) 15:30

 

Az esemény helyszíne:            Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda

(3534 Miskolc, Nagy Lajos király útja 14.)