Jönnek az áramszünetek

Az elektromosáram-szolgáltató maga jelentette be, hogy a következő hetekben többször is számíthatunk arra, hogy nem lesz áram az otthonunkban. Ezt sürgős fejlesztésekkel indokolták. Ne feledjük, rengetegen állnak át kényszerből az eddigi gázfűtés helyett elektromosra, erre pedig a hálózat vélhetően nincs felkészülve.

Az ELMŰ küldött tájékoztató levelet az előfizetőinek azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben karbantartási munkálatok miatt gyakrabban találkozhatnak majd áramszünettel. A értesítőben úgy fogalmaznak:

„Hálózati szolgáltatásunk megbízhatóbbá és biztonságosabbá tételén folyamatosan dolgozunk. Tájékoztatjuk, hogy a megnövekedett hálózattal kapcsolatos ügyféligények miatt, az év hátralévő részében a karbantartási és fejlesztési munkák száma is emelkedik, ezáltal egyes ügyfeleinknél az áramszünetek is gyakoribbá válhatnak”

Magyarázatuk szerint vannak olyan munkafolyamatok, amelyekhez nem szükséges áramtalanítani a rendszert, ám számos olyan feladat akad, amelyben a munkatársaik biztonsága érdekében le kell kapcsolják a szolgáltatást. Ilyen lehet az oszlopcsere, transzformátorállomások építése és karbantartása, esetleg a feszültségingadozás helyreállítása – írja a Portfólió.

Ez egyelőre leginkább Pest megyét és a fővárost érinti, de a hálózatot nemcsak az ország azon részén éri majd fokozott terhelés, hanem minden megyében, így Észak- és Kelet-Magyarországon is