Új bicikliutak: Mályi, Kistokaj, Hejőcsaba, Görömböly

Kiírták a közbeszerzést, a tervek szerint jövő év tavaszán kezdődhet a Miskolc déli kerékpárút építése – erről beszélt lapunknak szerdán Badány Lajos, Miskolc alpolgármestere. Ahogyan arról beszámoltunk korábban, a projekt részeként körülbelül nyolc kilométer hosszan hoznak létre új bicikliút-hálózatot.

– A beruházás pedig összesen négy elemből áll. A négy fejlesztés magában foglalja a Mályi és Kistokaj felől érkező kerékpáros forgalom bekötését a déli ipari parkba, Hejőcsabán és Görömbölyön keresztül összeköttetést biztosít az Egyetem és a Miskolctapolca felé haladó kerékpárúttal, valamint Miskolc és Harsány, illetve Kisgyőr között egy új szakasz megépítését is tartalmazza – sorolta Badány Lajos.

Ezek a különálló részek – folytatta – gyakorlatilag funkcionálisan egységet képeznek, ezért is kezelik őket egyben. „A tervezői költségvetéseket természetesen felül kell vizsgálni, hiszen öt év eltelt azóta, hogy ezeket elkészítették. Most az előzetes árajánlatok alapján mi úgy becsüljük, hogy a beruházás teljes forrásigénye mintegy másfélmilliárd forint lesz. Az ehhez szükséges forrást átcsoportosítással próbáljuk biztosítani, úgyhogy a költségnövekmény-igényt már be is nyújtottuk az irányítóhatósághoz – mondta az alpolgármester.

minap.hu