Hova kerülnek a miskolci számozott utcák lakói?

A csütörtöki közgyűlési ülésen az egyik legnagyobb érdeklődés a Javaslat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére ingatlanok térítésmentes használatba adására című előterjesztést övezte, amely lényegében a számozott utcákban kialakult állapotokról szólt. Az ülésen a Fidesz és a KDNP nevében felszólalók több alkalommal is feltették azt a kérdést, hogy hová szándékoznak költöztetni a területről a jelenleg ott élőket. Az előző önkormányzati vezetés idején létezett a városnak egy nyomortelep-felszámolási programja, amelyet mintegy 30 ezer miskolci aláírásával is támogatott. Nem látszik, hogy a jelenlegi városvezetés ezt bármilyen módon folytatni akarná. Inkább az tűnik ki, hogy újra fészekrakókat akarnak Miskolcra telepíteni – fogalmazódott meg. Az előterjesztést egyébként a városvezető többség szavazatával elfogadta a közgyűlés.

A közgyűlési ülés másnapján, pénteken Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón fejezte ki a közgyűlésen történtekkel kapcsolatos véleményét: „Csütörtökön Miskolc balos-jobbikos városvezetése megszavazta, hogy a számozott utca lakóit integrált városrészekbe költöztessék. Felmerül a kérdés, hogy Miskolc mely városrészeit, utcáit fogja érinteni ez az intézkedés. Varga Andrea alpolgármester válaszából azonban az derült ki, hogy ezt nem tudják megmondani.”

Pakusza Zoltán szerint elképesztő felelőtlenség a városvezetés részéről úgy elindítani egy folyamatot, hogy annak részleteivel nincs tisztában.

boon.hu