A NATO-felszerelés sokkal jobb, mint a miénk….

bucsai mészárlás és az ott elkövetett tömeges nemi erőszak részleteiről azóta már sokat tudni. Putyin fake newsnak és provokációnak nevezte a híreket, de a helyszínen lévő katonák beszámoltak róla.

Szergej is elmondja a barátnőjének, mi történt, amikor három civil elsétált előttük.

„Elfogtuk őket, levetkőztettük őket, és átnéztük a ruházatukat. Aztán döntést kellett hozni, hogy elengedjük-e őket. Ha megtesszük, akkor elárulhatják a pozíciónkat. Úgyhogy az a döntés született, hogy le kell lőni őket az erdőben.

Lelőtted őket?

Persze, hogy lelőttük őket.

Nem lehetett volna foglyul ejteni?

Etetnünk kellett volna őket, és magunknak is alig van élelmünk.”

Később az anyjának fakad ki Szergej: „A főhadiszállásunk mellett van egy erdő. Besétáltam, és hullahegyeket láttam, civil ruhában. Hegyeket. Soha nem láttam ennyi hullát ebben a kibaszott életben. Elbaszott az egész. Nem látod, hol a vége a hulláknak.” A barátnőjének azt magyarázta, hogy utasításba kapták, hogy mindenkit öljenek meg, aki szembe jön velük az utcán.

Miután március végén kivonultak Bucsa térségéből az oroszok, 1100 holttestet találtak az ukrán hatóságok.

Az első bejátszott hívások arról tudósítják az otthoniakat, hogy az orosz kormány hazudik, ez nem különleges művelet, hanem háború, amelyikben az orosz hadsereg kifejezetten rosszul áll. „Nem tudjuk bevenni Kijevet. Csak falvakat foglalunk el, és kész” – mondja Alekszander.

A villámháborúra készülő orosz katonák két hét után kezdenek rájönni, hogy elakadtak. „A helyzetünk szar, hogy úgy mondjam. Védekezésbe szorultunk. A támadás leállt” – meséli Szergej az anyjának. „Rengeteg ejtőernyős ment előttünk. Kibaszottul kilőtték őket” – mondta ugyanő egy barátjának.

Sokat panaszkodnak taktikai hibákra és elégtelen felszerelésükre. Szintén Szergej mondja, hogy „néhány srác leszedte az ukránok védőfelszerelését, és felvette. A NATO-felszerelés sokkal jobb, mint a miénk.”

„A saját csapataink bombáztak minket. Azt hitték, kibaszott ukránok vagyunk”

– háborog Nikita, akinek az ezredéből kilencvenen haltak meg egyetlen ukrán támadás során. Később azt mondja az anyjának, hogy az ezred 60 százaléka odaveszett már. A 331. légideszant ezred 2. zászlóaljának katonái szerint a 600 fős alegység, úgy ahogy van, megsemmisült.https://444.hu/2022/09/29/anyu-nem-lattunk-egyetlen-fasisztat-sem