Az őszi szünet rovására meghosszabbítják a téli szünetet. Minden uszodát nem tudnak fenntartani

Minden uszodát nem tudnak fenntartani

Az uszodák fenntartása kiemelten a legnagyobb költség, ezért minden uszodát nem fogunk tudni nyitva tartani, mondta Gulyás Gergely, aki szerint mérlegelni kell, melyik uszodákat tartják nyitva, mondta Gulyás az RTL kérdésére. Kéri Barna, a csatorna riportere Szeged példáját hozta fel, ahol nyitva van az uszoda, de a tankerület mégis felmondta a megállapodást, és lemondta a kötelező úszást. Egyedi eset, amit nem kíván kommentálni, felelte Gulyás.https://444.hu/2022/09/29/kormanyinfo-gazdasagi-nehezsegek-idejen

Egyedileg tárgyal majd a kormány az önkormányzatokkal arról, hogyan tudnak segíteni a rezsiszámlák kifizetésében

Az egyre nagyobb gondban lévő önkormányzatok javaslata az volt, hogy vagy vezessenek be ársapkát a rezsiköltségekre vagy növeljék az állami támogatásukat. Gulyás az ársapkára nem lát esélyt, és azt sem támogatja, hogy egységesen növeljék az önkormányzatok támogatását, mert nagy különbségek vannak azok anyagi helyzetében. Ezért egyedi tárgyalásokat folytatnak majd.

 

Csak köszönetet mondhatunk a pedagógusoknak, akiknek magasabb jövedelem járna, mert ezekben az akciókban csak nagyon kis részük vesz részt” – válaszolta Gulyás Gergely az Index kérdésére, hogy tudnak-e a tanárok olyan sztrájkot szervezni, amire válaszul a kormány beadná a derekát, és megemelné a béreket. Majd arról beszélt, hogy a kormány nagyon szeretné emelni a pedagógusok bérét, de energiaválság, háborús válság és inflációs válság. Ha pedig az EU „méltányos megállapodásra hajlandó lenne”, akkor még több pénzt adnának a tanároknak. „A tanárszakszervezetek az ellenzékkel szolidárisak, a tanárok meg az országgal” – közölte, majd zárásként példátlannak nevezte az inflációs helyzetet, amivel „kénytelenek szembenézni”.