2015. A MÚLT KÖDE. Petíciót írtak miskolci nyugdíjasok a Salkaházi Program védelmében
|
2015. november 18. 12:04
|
frissítve: 2015. november 19. 14:36
Kétoldalas levelet írtak idős miskolciak Novák Józsefné önkormányzati képviselőnek, amelyben azt kérik, hogy a támadások ellenére folytassák a Salkaházi Programot.

A levelet 32-en írták alá. A nyugdíjasok megdöbbenve értesültek arról, hogy a ellenzéki Jobbik folyamatosan támadja a Salkaházi Programot, őket pedig „bulizó nyugdíjasoknak” nevezik. Szerintük szükség van a programra, amelynek minden eleme valódi segítséget nyújt nekik. Jól jön az 10 ezer forintos anyagi juttatás ugyanúgy, mint a kulturális, közösségi programok és a személyi riasztó, valamint az ajtóék.

„Ez olyan nagy baj, hogy a városvezetés figyel azokra az emberekre, akik élünk és dolgoztunk becsületesen? Megkérdezzük, hogy azoknak, akik ezt ellenzik, nincsenek szüleik? Lehet, hogy anyagi körülményeik miatt tudnak szerelni szüleik lakására riasztót vagy felügyeletet tudnak számukra biztosítani. De mi van azokkal az egyszerű emberekkel, akik ezt nem tudják megtenni?”

A levélben szó esik arról is, hogy jelentős előrelépésnek tartják az idősek a körzeti rendészek, azaz a seriffek szolgálatba állását. Biztonságot és segítséget nyújt számukra a rendszer.

„Fogják tudni, hogy a lakosok problémáit: beteg-e, kórházban van-e, és hogy a lakásuk addig biztonságban van-e.”

Novák Józsefné azt mondta, hogy a levél tartalmát – írói kérésének megfelelően – a következő közgyűlésen is szóba hozza.

– A miskolci idősek számíthatnak rám, én nem engedem, hogy bárki veszélyeztesse a Salkaházi Programot. A legutóbbi szüreti bálra is 60 idős miskolcival érkeztem, akik nagyon jól érezték magukat – fogalmazott Novák Józsefné képviselő.

vlaksz067.jpg

A levél első oldala

Azt is tervezik, hogy a Salkaházi Program facebook oldalán lehetőséget biztosítanak másoknak is arra, hogy csatlakozzanak a petícióhoz a Salkaházi Program védelmében.

Fotó: Fideszes nyugdíjasok Jakab ellen (archív)