Hoppácska. Az új miskolci kilátópontokról semmit nem látni (vagy csak keveset)

Az avasi növényzet túlburjánzottságát a felújított Horváth-tetőre látogatók egy része azáltal is bizonyítottnak látja, hogy az új kilátópontokról a lombok miatt egyáltalán nem, vagy csak részben lehet rálátni a városra. Dr. Ignácz Dávidnak ezzel kapcsolatban az volt a válasza, hogy „a panoráma biztosítását célzó kivitelezési munkálatok elvégzésre kerültek, ugyanakkor Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az érintett terület vegetációjában bekövetkező folyamatos változásokat figyelemmel követi, és indokolt esetben a további karbantartási, valamint gyérítési feladatok ellátásáról gondoskodik”.

A 2022. szeptember 25-i, vasárnap reggeli állapot szerint, fotóinkkal dokumentált helyzet szerint ez indokoltnak is tűnik: az Avasi kilátó melletti és alatti kilátópontok felől az őszi lombok látványa adja az élményt, az alsó teraszok felőli kilátópontnál valamennyi látszik a belváros pereméből.

Ezt látni a Bormúzeum alatt
Fotós: Ádám János

A jegyző egyébként arra is kitért, hogy hol tart jelenleg a Történelmi Avas turisztikai fejlesztése nevű projekt: az Avasi Bortanya látogatóközpont kialakítása, az Avasi Református Templom felújítása, a Bormúzeum bővítése, továbbá az Izraelita emlékhely fejlesztése elkészült, míg az Avasi kilátó teljes körű felújítása, valamint a kilátó környezetének fejlesztése pedig a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában jár”.